Candaş Tolga Işık Yerli ve milli işadamı aranıyor!
HABERİ PAYLAŞ

Yerli ve milli işadamı aranıyor!

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan “dolar bozdurma” çağrısı yapalı 10 gün oldu. Merkez Bankası’ndan TMSF’ye, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Borsa İstanbul’a kamuyla direkt ya da endirekt bağlantısı olan tüm kurumlar bu çağrıya yanıt verdi.

Sanatçılardan destek geldi. Vatandaştan destek geldi.

Öyle ki Adana’da bir vatandaş dün bir deste doları yakıp, Cumhurbaşkanı’nın çağrısına “kendince” destek olmaya çalıştı.



Panik havası estirmeden bu iç piyasadaki dolar talebini azaltma girişimine herkes destek oluyor. İyi de yapıyorlar. Herkesin kendince destek olduğu bu kampanyayı ölü taklidi yaparak seyreden bir grup var ki iki kelam etmeden geçemeyeceğim.

★ Kimden mi bahsediyorum? AK Parti iktidarı döneminde zengin olan işadamlarından. Allah daha da versin, kimsenin servetine dil uzatacak değilim.

Gözümüz de yok çok şükür. Sadece soruyorum: Bir zamanlar Ümraniye’deki apartman inşaatını tamamlayabilmek için hiçbir bankadan kredi çıkaramazken, bugün iktidar desteğiyle İstanbul’un göbeğinde küçük çaplı şehirler inşa eden müteahhit firma sahipleri neredeler mesela?

Hastane kantini ihalesine girecek yeterliliği bulamazken, milyar dolarlık dev sağlık kompleksleri ihaleleri alanlar mesela? Doğduğu köyden öte iş yapmayı bilmezken, AK Parti iktidarı sayesinde Rusya’da, Irak’ta, Kazakistan’da iş yapıp milyar dolarlık servet kazananlar nerede?

Son 13 yılda Türkiye’ye çağ atlatan yol, köprü, havalimanı, baraj... ihalelerinin değişmez katılımcıları neredeler?

Şirketlerinden vazgeçtik... En azından -milyar dolarla ölçülen- şahsi servetlerini Türk Lirası’na çevirdiklerini duyurmak için ne bekliyorlar acaba?



Hani dava adamıydınız? Koskoca Cumhurbaşkanı “Ekonomik darbe girişimi planlıyorlar” diyor. Bundan daha öte bir hizmet zamanı var mı davaya? “Yerli ve milli” diyordunuz...

Al sana hem yerli hem de sapına kadar milli bir kampanya! Katılsanıza!



Yanlış anlaşılmasın. Kimseye zorla dolar bozdurmak, kimsenin cebindeki parayla ne yapacağına karar vermek haddim değil. Ama bu samimiyetsizliğe illet oluyorum arkadaş. İşine gelince “vatansever”, işine gelmeyince işadamı!

Ne güzel söylemiş Nazım: “Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan... Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla: Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder