Siyaset 'Yerlikaya' ismiyle baklava siparişi
Paylaş
'Yerlikaya' ismiyle baklava siparişi

AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, çeşitli illerde ismini kullanarak dolandırıcılık yapan bazı kişiler hakkında, suç duyurusunda bulundu

Hamza Yerlikaya, ismini kullanan bazı kişilerin, kişi ve kurumlardan değişik taleplerde bulunduklarını üzülerek öğrendiğini belirtti. Bunun için Ankara ve Sivas’ta emniyet müdürlüklerine konuyu ileterek, araştırılmasını istediğini ifade eden Yerlikaya, dolandırıcılık olaylarıyla ilgili olarak Ankara’da savcılığa da suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Yerlikaya, adını kullanarak işlerini yaptırmaya çalışan kişilerin telefon numaralarının tespitinin yapıldığını, bu kişilerin bulunması için çalışma başlatıldığını ifade etti.

HAMZA'NIN İSMİYLE 4 TEPSİ BAKLAVA SİPARİŞİ

Bu arada Sivas’ta da milletvekili Hamza Yerlikaya’nın adını kullanarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen bir kişinin bu hafta içerisinde gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu kişinin milletvekili Yerlikaya’nın adına kentteki bal satışı yapılan bir işyerinden 200 TL tutarında bal, bir pastaneden ise 4 tepsi baklava siparişi verdiği ortaya çıktı.

Esnafın şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldığı öğrenilen bu kişinin yaz aylarında da Hamza Yerlikaya olduğunu söyleyerek bir lokantada ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarına yapılacak sünnet töreni için 250 kişilik rezervasyon yaptırdığı, lokanta yöneticilerinden de bin TL para aldığı ve evine 6 kişilik Sivas kebabı siparişi verdiği iddia edildi.

Haberin Devamı