Gündem Yeşil Yaşam Merkezi'ne bin ağaç dikildi

Yeşil Yaşam Merkezi'ne bin ağaç dikildi

Paylaş
Yeşil Yaşam Merkezi'ne bin ağaç dikildi

İstanbul'da Mimarsinan koyundan başlayarak yaklaşık 255.000 metrekarelik alanda yeni bir yaşam merkezi oluşturuluyor

Türkiye’nin kesintisiz en büyük şehir parkında gerçekleştirilen ağaç dikme töreninde konuşan İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimarsinan koyundan başlayarak yaklaşık 255.000 metrekarelik alanda yeni bir yaşam merkezi oluşturduklarını, bu yaşam merkezinde her türlü etkeni göz önünde bulundurarak leyleklerin dahi yuvalarını düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Büyükçekmece Mübadele Derneği ile ortaklaşa düzenledikleri ağaç dikme şöleninde konuşan Başkan Akgün, hayata geçirecekleri Yeşil Kuşak Yaşam Merkezi projesinin büyük bir ormanın içerisinde oluşturulacağını; içinde kültür merkezi, düğün salonları, kafeteryalar ve restoranlar gibi sosyal donatı alanlarının olacağını vurguladı.

Yaşam merkezinin suni gölet ile renklendirileceğini anlatan Başkan Akgün; “ Yapımına başladığımız Yeşil Kuşak Yaşam Merkezi tamamlandığında insanlarımız günün çoğunu bu alanda sportif ve sanatsal etkinlikler yaparak geçirebilecekler ”dedi.

Çocukların isteği ile ağaç dikilen alanın adını Cumhuriyet Parkı koyan Başkan Akgün;” Bu yaşam merkezi tamamlandığında sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin cazibe merkezi haline gelecektir” şeklinde konuştu. Seçimlerin hemen ardından belediye hizmetlerine Celaliye ve Tepecik gibi, hizmette geri kalmış mahallelerden başladıklarını anlatan Başkan Akgün Mimarsinan’lı vatandaşlara bir gönül borçlarının olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Özellikle Mimaroba gibi mahalleler zamanında yapılırken her türlü donatıları düşünülerek yapıldığı için hizmetlerimizi hayata geçirirken önceliği size tanımadık. Ancak Mimarsinanlılara bir gönül borcumuzun olduğunu da biliyorum. Mimaroba’ya yapacağımız projelerle her türlü ihtiyaca cevap vereceğiz.”

Törende konuşan Mübadele Derneği Büyükçekmece Şube Başkanı Aşkın Eken de, dernek olarak bu tür etkinliklere katılmayı kendilerine görev saydıklarını söyledi. Yeşil Yaşam Projesi kapsamında 5 bin ağaç dikmeyi düşündüklerini belirten Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Çağlayan Gürsel de bugünkü ağaç dikme şöleninde bin ağaç diktiklerini anlattı.

Törene Rüya Anaokulu öğrencileri de katılarak etkinliğe ayrı bir renk kattılar.