Magazin Yeteneği kaderini değiştirdi

Yeteneği kaderini değiştirdi

Paylaş
Yeteneği kaderini değiştirdi

Erzurum'da lise birinci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Emre Alper'in kaderi, Show TV'de yayınlanan 'Yetenek sizsiniz', yarışmasının Erzurum çekimlerine katılmasıyla değişti

Burnunun üzerinde sandayle taşıyan Emre’nin eğitim masraflarını üstlenen Acun Ilıcalı, genç yeteneğe bir de dizüstü bilgisayar hediye etti.
Geçen hafta çekimi yapılan ve önümüzdeki programda yayınlanacak ‘yetenek sizsiniz’ yarışması için sahneye çıkan Emre Alper, göz doldurdu. Burnunun üzerinde ellerini kullanmadan kağıt, sandalye, kazma ve kürek taşıyan Emre Alper üç jüri üyesinin ‘evet’ oyu almayı başardı.

Kuliste özel olarak görüştüğü Emre Alper’in yetiştirme yurdunda kaldığını öğrenen Acun Ilıcalı, Alper’e bir laptop gönderdi ve okul masraflarnı üstleneceğinin sözünü verdi.

Acun Ilıcalı’nın gönderdiği bilgisayarı okuduğu Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Şerafettin Aydoğdu’dan alan Emre Alper, çok mutlu olduğunu belirtti.

13 yıl önce Erzurum’un Narman ilçesinde yıldırım çaprması sonucu babası Binali Alper’in yaşamını yitirdiğini belirten Emre Alper, 3 yıl önce de annesi Netice'nin evlendiğini, üvey babalarının kendilerini istememesi nedeniyle yuvalarının dağıldığını söyledi.

Alper, “En büyük ağabeyim evli, ablam da Kuran Kursunda yatılı olarak okuyor. Geri kalan üç kardeşi Yetiştirme Yurduna verdiler. Uzun süredir burnumun üzerinde kazma, kürek, sandalye ve kağıt parcasını dakikalarca düşürmeden taşıyordum. Bu yeteneğimi bir gün televizyon programında yapacağım aklıma gelmezdi. Acun Ilıcalı’nın yönettiği ‘Yetenek Sizsiniz’ programının Erzurum’a geleceğini duyunca bir öğretmenimin yardımı ile yarışmaya katıldım.

Haberin Devamı

ACUN'U AĞLATTI

Yarışmada, Acun abi ile birlikte Hülya Avşar ve Ali Taran gösterimi beğendi. Çekimler sonrası beni yanına çağıran Acun Ilıcalı ve amcası Erzurum’un AK Parti eski milletvekili Mustafa Ilıcalı ile kuliste görüştük. Başımdan geçen olayları anlatınca Acun Ilıcalı ile Mustafa Ilıcalı ağlamaya başladı.

Acun Ilıcalı, kendisinden bir isteğimin olup olmadığını sordu. Ben de laptop istedim. Çekimlerden bir hafta sonra, okul müdürüm hediyesini bana teslim etti. Bu hayatımda aldığım en büyük ilk hediye oldu. Çok sevindim. Acun ağabeyi eğitim masraflarımı da üstlendi. Özel bir dersaneye yazılacağım. Çok teşekkür ediyorum ve ona layık olmaya çalışacağım” diye konuştu.

Lise Müdürü Şerafettin Aydoğdu, Acun Ilıcalı’nın Erzurum’daki akrabalarının Emre Alper’i bir velisi gibi yakın takibe aldığını ifade ederek, “Acun Ilıcalı’nın gönderdiği laptobu öğrencimize teslim ettik. Kendisinin eğitim masraflarını da üstlenip Emre’yi özel dersaneye gönderilmesini istemiş. Bu örnek davranışından dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)

Haberin Devamı