Gündem Yeteneğini 78 yaşında keşfetti

Yeteneğini 78 yaşında keşfetti

Paylaş
Yeteneğini 78 yaşında keşfetti

Yeteneğini 78 yaşında keşfetti

Antalya’da yaşayan 78 yaşındaki Şükran Özaktaş, bir arkadaşının teşvikiyle başladığı kursta resim yeteneğini keşfetti. Yıllarca özel bir firmada güzellik uzmanı olarak çalıştıktan sonra emekli olan Şükran Özaktaş Antalya’ya taşındıktan sonra, günlerini çok sakin bir şekilde geçirmeye başladı.

Haberin Devamı

Özaktaş, tanıştığı Türkiye Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Vakfı (TAÇSAV) Antalya Şubesi Başkanı Remziye Kıymık’ın bir gün kendisini arayarak nasıl olduğunu sorduğunu belirterek, "Her gün uzun uzun gazete okuyup, alışveriş merkezlerinde zaman geçiriyorum dedim. Bunun üzerine vakfın düzenlediği resim kursuna katılmamı önerdi" dedi.

Özaktaş, hayatında hiç resim yapmadığı için önceleri sıcak bakmadığı bu daveti daha sonra kabul ettiğini belirtti. Kursta 15 kadının bulunduğunu, içlerindeki en yaşlı kişinin kendisi olduğunu kaydeden Özaktaş şöyle devam etti: "Ortam hoşuma gitti. Resim malzemeleri alıp kursa başladım. Sınıftakiler bana (Şükran anne) diye hitap etmeye başladı.

Hoşuma gitti. Onlar epey ilerlemiş, pek çok tekniği öğrenmişler. Kurs öğretmenimiz, beni de onlara yetiştirmeye çalıştı. Perspektif filan öğretmek istiyor. (Hocam, ben bu yaştan sonra ressam olacak değilim. Eğlenmeye geldim, sen diğerlerine bak, ben de eğleneyim) dedim. Hocamız elime bir resim verdi, onu kopya etmeye çalışmamı söyledi. Başladım çizmeye, sonra her hafta bir resim bitirdim. Hocamız aralarda dolaşıp herkesin resmine bakar, bir gün benim de resmime bakmasını istedim. (Senin resmine bakmaya gerek mi var. Bildiğin gibi devam et) dedi. Kursun sonunda arkadaşlarımla karma sergi açtık."

Haberin Devamı

Geçirdiği ölümcül hastalıkları ve yaşamın getirdiği sıkıntıları resim yaparak unuttuğunu söyleyen Şükran Özaktaş, yeni kurs dönemine kadar özel bir sanat evinde çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Özel sanat evinin sahibi Emire Ulutaş da, pozitif düşüncelere sahip olduğunu vurguladığı Şükran Özaktaş’ın bu özelliğini resimlerine renklerle yansıttığını, kısa sürede sanat evinin de "Şükran Annesi" olmayı başardığını bildirdi.

AA