Eğitim - Kariyer Yetenekleri ortaya çıkarıyorlar

Yetenekleri ortaya çıkarıyorlar

Paylaş
Yetenekleri ortaya çıkarıyorlar

İstanbul Kartal’daki Ahmet Şimşek Koleji’nde “Her çocuğun yeteneklerine uygun eğitim alma hakkı vardır” sloganıyla gerçekleştirilen 'Yetenek Akademisi' projesiyle öğrencilerin yetenekleri keşfediliyor

Yetenekleri keşfedilen öğrecilerin kendilerini tanımaları sağlanıyor, yeteneklerine göre destekleyici eğitim verilerek yetenekleri ortaya çıkarılıyor.

“Yetenek Akademisi” projesi kapsamında koç öğretmenler de devreye giriyorlar ve ailelere danışmanlık yapıyorlar.

'YETENEKLERİNE UYGUN EĞİTİM ALMALILAR'

Başarılarla dolu 30 yıllık bir geçmişi bulunan kolejin Kurucusu Ahmet Şimşek projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizde birçok çocuk geleceğini yeteneklerinin farkına varamadan oluşturmaktadır. Eğitimle ilgili bilimsel gerçekler, yeteneklerin önemsenmesi gerektiğini ortaya koymaktadır.

Okulların en önemli görevlerinden birisi de öğrencileri tüm yönleriyle tanıyarak ihtiyaç duydukları eğitimsel destekleri sunmaktır. Bu nedenle onlardaki yeteneklerin iyi belirlenmesi gerekmektedir. Yetenekler hem okul başarısı için hem de gelecekteki kariyer planlamaları için çok önemlidir.

Okulumuz geçmişten gelen değer, birikim ve yeni vizyonuyla öğrencilerimizin önünü açacak, onları geleceğe hazırlayacaktır. Her çocuk yeteneklidir ve yeteneklerine uygun eğitim alma hakkına sahiptir. Ailelerimizin de desteğiyle ülkemizin aydınlık yarınlarını oluşturacağız” dedi.

Haberin Devamı