Yaşar Özay Yetişkinler de sınıfta kaldı
HABERİ PAYLAŞ

Yetişkinler de sınıfta kaldı

Haberin Devamı

Yetişkinlerin becerilerini ölçen ankette Türkler sonuncu çıktı. Yetişkin Türklerin yüzde 40’ı bilgisayarı bile çalıştıramıyor.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü ‘Yetişkin Becerileri’ raporunda, 35 ülkede 215 bin yetişkinin okuma, matematik ve teknoloji kullanarak problem çözme becerileri incelendi. Türkiye üç alanda da en başarısız performansa sahip ülkeler arasında yer aldı. 2011 ve 2015 arasında belli periyotlarla yapılan ‘Yetişkin Becerileri Anketi’nde en iyi durumdaki ülkeler ise Japonya, Finlandiya ve Hollanda oldu. Okuma becerisini ölçen testte adayların okudukları metni ne oranda anladıkları ve buradan çıkartılan sorulara nasıl cevap verdiklerine bakıldı.


EN KÖTÜ ÜÇ DERECE TÜRKİYE'NİN


Türkiye 500 üzerinden aldığı 227 puanla en kötü üçüncü dereceyi elde etti. Günlük hayatta matematiği nasıl kullandıklarına bakıldı. Türkiye 219 puanla sondan üçüncü sırada yer aldı. Teknoloji becerileri testinde ise Türkiye’de yetişkinlerin yüzde 40’ının temel bilgisayar becerilerine bile sahip olmadığı belirlendi. Bu başarısızlığının nedeni liseye gitme oranının düşük olması. Türkiye’de 55-65 yaş arası grubun yaklaşık yüzde 80’i, 25- 34 grubunun ise yüzde 50’si liseyi bitiremedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder