Gündem YGS heyecanı

YGS heyecanı

Paylaş
YGS heyecanı

Yüksek Öğretime Giriş sınavına 1 milyon 512 bin üniversite adayı katılıyor

Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS), bugün saat 10.00’da başladı. Sınava yaklaşık 1 milyon 512 bin üniversite adayı katılıyor.

Tek oturum olarak gerçekleştirilecek sınavda 4 test uygulanacak. Üniversite adaylarına 160 soru yöneltilecek ve sınavı tamamlamaları için 160 dakika süre verilecek. Sınav başladıktan sonra adaylar, ilk 80 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyecek. Türkiye genelinde 152 merkezde, 5 bin 183 binada, 79 bin 973 salonda gerçekleşecek YGS için 234 bin kişi görev alacak.

ÖSYM ise Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) soru ve cevaplarını sınav bittikten sonra saat 15.00’te yayımlayacak.

Üniversite adaylarının, kimlik kontrolleri ve salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.15’te hazır bulunmaları gerekiyor. Adaylar sınav salonuna cep telefonu, cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, hesap makinesi gibi bir türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla girmelerine izin verilmeyecek. Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar da sınava katılamayacak.

Sınava giren adayların yanlarında "2010-YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi"ni bulundurmaları gerekiyor.