Gündem YGS kabusa döndü

YGS kabusa döndü

Paylaş
YGS kabusa döndü

Kazlıçeşme'deki Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi'nde yapılan YGs sınavı, nevruza gelen grupların bağırması üzerine öğrenciler için kabus oldu. Veliler bu duruma tepki gösterdi, öğrenciler gözyaşı döktü

2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), bugün saat 10:00'da başladı. Nevruz kutlamalarının yapılacağı Kazlıçeşme Meydanı'na yaklaşık 200 metre mesafede bulunan Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi'nde sınavdan çıkan öğrenciler öğrenciler; gürültüden dikkatlerinin dağıldığını, başarılı olamadıklarını, kendilerine kulaklarını tıkamaları için pamuk verildiğini söylediler.

Haberin Devamı

Grupların attıkları sloganları engellemek için öğrenci velileri kartonlara ’Sınav Var’ yazarak uyarılarda da bulundu. Bazı veliler de sınavın iptal olması için okul önünde imza topladı. Nevruz’un burada kutlanacağının daha önceden bilindiğini belirten veliler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun, gereken önlemi almadığını, çocuklarının gürültü içinde bir sınav yaşadığından yakındılar.

Öğrenci velilerinden Funda Altun "Kaç yıldır çocuklarımız bu sınav için hazırlandı. Sınavın kesinlikle iptal olaması lazım. Çocuklar bu gürültüde sınava giriyor. Eğer adalet denen bir şey varsa bu okulda sınav olmaması gerekiyor. Çocukların emekleri boşa gidiyor" dedi.

Haberin Devamı

Sınavdan gözyaşları arasında çıkan Pınar Özgün, "Kaç yıldır bu sınava hazırlanıyorum. Soruların bir çoğu parağraf sorularıydı. Kaç kez okumama rağmen gürültüden hiçbir şey anlamadım" dedi.

'PAMUK DAĞITILDI'

Sınav sonrası gözyaşlarını tutamayan Kübra Şen ise kendilerine pamuk dağıtıldığını belirterek, "Bu benim son sınavımdı. Gürültü yüzünden başarısız oldum. Neden bu sınav başka bir okula alınmadı" diye konuştu.

Dilara Sarıkaya da , "O kadar emeğimiz boşuna gitti" diyerek gözyaşı döktü.

Bu arada, nevruz kutlamasına gelen gruplar ise bazı öğrenci velileri arasında tartışmalar yaşandı.

DHA