Gündem YGS'de 'açılım kitapçığı' gerginliği

YGS'de 'açılım kitapçığı' gerginliği

Paylaş
YGS'de 'açılım kitapçığı' gerginliği

YGS sınavı yapılırken okul önüne stant kurarak açılım kitapçığı dağıtan AK Partililer ile veliler arasında gerginlik yaşandı

İstanbul'daki Ataşehir Prof. Dr. Faik Somer Anadolu Lisesi'nde YGS sınavı yapıldığı sırada ve sınav öncesinde okul önüne stant kurarak açılım ile ilgili kitapçık dağıtan AK Partililer ile veliler arasında gerginlik yaşandı. Öğrenci velileri sınav öncesi okul önünde stant açılmasına büyük tepki gösterdi.

Haberin Devamı

YGS merkezlerinin kapısında AKP Gençlik Kollarının sınava girecek öğrencilere, velilerine, 1 kek, 1 meyve suyu ile birlikte içinde "demokratik açılım kitapçığı" nın yer aldığı paket dağıtması gerginliklere yol açtı. Ataşehir'deki bir merkezde bu gerginliği polis müdahale etti. Okul kapısındaki AKP Gençlik Kolları standının kaldırılmasını sağladı.

BAŞKA BÖLGELERDE DE YAPILDI

Okul önünde, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından içinde bir kitapçık bir not defteri, bir kek ve bir meyve suyu bulunan üzerinde örgütün amblemini taşıyan poşetler değıtıldı. Dışında AKP amblemi, içinde "soruları ve cevaplarıyla demokratik açılım süreci" başlığı taşıyan kitapçığın bulunduğu paket tartışmalara yol açtı.

Haberin Devamı

İstanbul'un bir çok bölgesinde yapıldığı öğrenilen uygulama, İstanbul Üniversitesinin Beyazıt girişindeki kapısının önünde öğrenciler sınava girdikten sonra başladı. Minibüsten yapılan dağıtım sırasında zaman zaman izdiham da yaşandı. Bu arada uygulama konusunda farkı düşüçede olan veliler öğrenci yakınları birbirleriyle tartıştı. Bir kısmı uygulamanın yanlış olduğunu söyledi diğerleri savundu. Dağıtımı yapan AKP Gençlik kollarının bir üyesi de uygulamayı İstanbul'un genelinde yaptıklarını, amaçlarının öğrencilere ve yakınlarına demokratik açılım sürecini anlatmak olduğunu söyledi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Ataşehir'deki okul önünde uygulamaya karşı çıkan velilerden biri "Böyle kritik bir günde böyle bir stand açılır mı, kitapçıkları öğrencilerimize vermek istediler, biz de karşı çıktık, izinleri olduğunu söylediler ama belge göstermediler" diye konuştu. Olaya polis müdahil oldu ve standı kaldırdı.

M. Akif Erdem / DHA