Gündem YGS'de bir skandal daha mı?

YGS'de bir skandal daha mı?

Paylaş
YGS'de bir skandal daha mı?

Basına verilen kitapçık, ÖSYM Başkanı'nın iddia ettiği gibi sınavdan sonra değil önce mi hazırlandı?

ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS'deki şifreli kopya iddialarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, basına verilen kitapçığın, sınavın yapıldığı 27 Mart'tan sonra hazırlandığını belirtmiş, o kitapçığın hiçbir adaya verilmediğini iddia etmişti.

Haberin Devamı

>> YGS'DE NİHAİ KARAR NE ZAMAN?

Demir'in adaylara gönderdiği mektupta da, şöyle bir bölüm yer alıyor: "1. Basına Verilen Soru Kitapçığı: Bu soru kitapçığı, ÖSYM'nin hazırladığı master soru kitapçığı olması gerekirken, gereksiz yere master soru kitapçığından basitçe türetilmiş bir kitapçıktır. Bu soru kitapçığı, sınav bittikten sonra türetildiğinden ve sınava giren hiç bir adaya verilmediğinden hiç bir adaya üstünlük sağlanması söz konusu olmamıştır."

'KİTAPÇIK 24 MART'TA HAZIRLANDI' İDDİASI

Fakat YGS'ye giren adaylardan biri, internet sitesinde verilen kitapçığın hazırlanış tarihini, birkaç basit bilgisayar bilgisini kullanarak, 24 Mart olarak tespit etti.

Bir forum sitesinde bu bilgiyi paylaşan aday, basına verilen kitapçığın sınavın yapıldığı 27 Mart tarihinden 3 gün önce, 24 Mart tarihinde hazırlandığını, yani Ali Demir'in mektupta yazdığı ifadesiyle çeliştiğini iddia etti.

DOSYANIN YARATILIŞ TARİHİ TIKLANINCA GÖRÜLÜYOR

Haberin Devamı

Adobe Reader adlı programla açılan dosyanı özelliklerine tıklandığında, dosyanın yaratılış tarihi olarak 24 Mart 2011, erişim tarihi de 27 Mart 2011 olarak gözüküyor. Bu durumda, basına verilen kitapçık, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in belirttiği gibi 27 Mart'tan sonra değil, YGS'den 3 gün hazırlanmış iddiası ortaya çıkıyor.