Gündem YGS'de skandal üstüne skandal

YGS'de skandal üstüne skandal

Paylaş
YGS'de skandal üstüne skandal

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde sınava giren 10 tutukluya dağıtılan soru kitapçıklarındaki Fen Bilimleri bölümündeki cevap şıklarının olmadığı ortaya çıktı

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi içinde oluşturulan özel salondaki sınava, daha önce ÖSYM’ye başvuran 14 tutuklu ve hükümlüden 10’u katıldı. Sınavın başlamasıyla soruları çözmeye başlayan tutuklu ve hükümlü üniversite adayları, Fen Bilimleri bölümünün sorularının cevap şıklarının olmadığını gördü.

Salon başkanının, kitapçıktaki hataları Mardin Sınav Koordinatörlüğü’ne bildirmesi üzerine, yedek kitapçıkların kullanılması istendi.

YEDEK KİTAPÇIKLARDA DA AYNI HATA

Görevliler tarafından adaylara dağıtılan yedek 4 kitapçıkta da aynı hataların olduğu ortaya çıktı. Salon başkanının durumu yeniden bildirdiği Mardin Sınav Koordinatörlüğü’nün ÖSYM’ye ulaşmak istediği, ancak ulaşamadığı belirtildi.

Saat 10.15’ten sonra ÖSYM’nin merkez telefonları ile çıkacak sorunlara karşı aranması bildirilen telefon numaralarının hiç birine cevap verilmediği kaydedildi.

Salon başkanı ile yeniden irtibata geçen sınav koordinatörleri, bu durumun tutanak altına alınmasını istedi. Salon görevlileri ve cezaevi yöneticilerinin ortak tuttuğu tutanak, sınavın ardından, soru kitapçıkları ve adayların cevap anahtarlarıyla birlikte ÖSYM’ye gönderildi.

SINAVLAR KOORDİNATÖRÜ: OLAY DOĞRU

Mardin’de Sinavlar Koordinatörü olan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, cezaevinde sınava giren adayların soru kitapçığındaki hatayı doğruladı.

Prof. Dr. Omay, "Maalesef olay doğru. Tüm kitapçıklarda aynı sorunlar yaşandı. Adaylara dağıtmak istediğimiz yedek kitapçıklarda da aynı sorun olduğunu gördük. Bu durumu tutunakla tespit edip ÖSYM’ye gönderdik" dedi.

Cem EMİR/DHA