Gündem YGS'de tüm adaylara başarılar

YGS'de tüm adaylara başarılar

Paylaş
YGS'de tüm adaylara başarılar

ÖSYM tarafından yapılan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), bugün Türkiye genelinde sınav merkezlerinde ve Lefkoşa'da gerçekleştiriliyor. Saat 10.00'da başlayan sınavın süresi 160 dakika

KALEM GETİRİLMEYECEK

Sınavın yapıldığı her bir salona duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şekerleme ve peçete, ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilecek. Sınav sabahı adaylar kimlik kontrolleri yapılıp güvenlik kontrolünden geçtikten sonra binalara alınacaklar. Sınav binalarına, yanında sadece Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı (veya süresi geçerli pasaport) olan adaylar alınacak.

Haberin Devamı

TELEFON VE TAKI YASAK

Adayların sınav binasına; her türlü delici ve kesici alet ile ateşli silah, anahtarlık, çanta, saat, cüzdan, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş (basit toplu iğne hariç) ve diğer takılar, cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar, kulaklık ile her türlü elektronik/mekanik cihaz her türlü plastik, cam ve metal içerikli eşyalar, her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar kalem, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlarla girmesine izin verilmeyecek.

Adayların, ÖSYM'nin sayfasından edinecekleri sınav giriş belgelerinin renkli veya siyah-beyaz çıktılarını, TC kimlik numarası ile fotoğraf üzerinde soğuk damganın bulunduğu nüfus cüzdanları ile son 6 ayda çekilmiş bir fotoğraf da bulundurmaları gerekiyor.

Nüfus müdürlükleri açık olacak

Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacak. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak. YGS'nin yapılacağı 23 Mart Pazar günü sabah saat 07.00'den 10.00'a kadar il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutulacak, böylece kimliğini kaybeden adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlanacak.

Bakan Nabi Avcı, YGS’nin yarın Türkiye’de 175 merkezde ve Lefkoşa’da 6 binden fazla okulda 100 bini aşkın salonda gerçekleşeceğini ve 2 milyonu aşkın öğrencinin sınava gireceğini belirtti. Öğrencilere sınav öncesi tavsiyelerde bulunan Bakan Avcı, “Artık bugün son gün, yarın sınav. Bugün dinlensinler, maç seyretsinler, gezsinler, akşam güzelce uyusunlar. Seçim atmosferindeyiz. Sınav yapılan bütün illerimizde, ilçelerimizde siyasi partilerden de özellikle adaylardan rica ediyorum. Sokaklarda gürültülü tanıtım, kampanya müzikleri olmasın. Bunu çocuklarımızın sağlıklı bir sınav ortamında cevaplarını verebilmeleri için biraz değil epey bir sükunet istiyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize başarılar diliyoruz. Bu sınavlarda görev yapacak olan bütün öğretmenlerimize, öğretim görevlilerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Bina yöneticilerimize, salon gözetmenlerimize, il koordinatörlerimize ve ÖSYM merkezinde bugüne kadar bu sınavın sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Özellikle anne babalara da çocuklarımızın omuzlarına çok fazla yük yüklememelerini, onlara çok fazla beklentilerle bir yük yüklememelerini özellikle rica ediyorum” diyen Bakan Avcı şunları kaydetti:

“Sınava girecek olan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu, hayırlı bir sınav olmasını diliyorum. Tabi her sınav insanlarda ister istemez bir gerilim uyandırır ama artık bu yaşa gelmiş gençlerimizin bunun her şey demek olmadığını, hayatta sınavın ötesinde de şeyler olduğunu, dolayısıyla inşallah hepsi gönüllerindekine göre sonuçlar alırlar ama diyelim ki umdukları sonuç olmasa bile bunların her zaman telafisi vardır.”

Haberin Devamı