Gündem YGS'de ulaşım felç olacaktı!

YGS'de ulaşım felç olacaktı!

Paylaş
YGS'de ulaşım felç olacaktı!

YGS'yi unutup 'Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu' için İstanbul'da yolları kapattılar ama Valilik durumu düzeltti

11 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nı (YGS) unutan kent yetkililerinin, aynı gün yapılacak Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için yolların kapatılacağını açıklaması ortalığı karıştırdı.

Pazar günü için 04.00 -20.00 saatleri arasında Sultanahmet Meydanı'na çıkan birçok yolun trafiğe kapatılacağı duyurulmuştu. Ancak güzergahın herhangi bir bölgesini kullanarak saat 10.00'daki sınava yetişmeye çalışacak öğrenci ve görevlilerin içine düşeceği zor durum düşünülmemişti.

Haberin Devamı

VALİLİK MÜDAHALE ETTİ

Herkesi telaşlandıran bu olaya İstanbul Valiliği sonunda müdahale etti. Gelen talepler üzerine konuyu yeniden değerlendiren Valilik, yol kapatmaya ilişkin kararı değiştirerek, "Yenikapı-Sirkeci arası sahil yolu Kennedy Caddesi ile Çatladıkapı girişi Aksakal Caddesi saat 09.30'a kadar açık olacak. Ayrıca sınava giriş belgesi bulunan öğrencilere sınav yerine ulaşmaları konusunda emniyet güçleri tarafından gerekli kolaylıklar sağlanacak, öğrencilerin ulaşım yönünden mağduriyetleri önlenecektir” açıklaması yaptı.

ANKARA'DA AĞIR TONAJLI ARAÇLARA YASAK

Bu arada, Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı (YGS) nedeniyle Ankara’da ağır tonajlı araçların pazar günü 08.00-13.00 saatleri arasında şehir içine girmesine izin verilmeyecek.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "11 Nisan Pazar günü yapılacak YGS nedeniyle 08.00-13.00 saatleri arasında, sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına sebebiyet verebilecek ağır tonajlı araçların (kamyon, çekici ve yük taşımacılığı araçlarI gibi) şehir içine girmesine müsaade edilmeyecektir" denildi.