Gündem YGS'yi protesto ettiler

YGS'yi protesto ettiler

Paylaş
YGS'yi protesto ettiler

Yükseköğrenime Geçiş Sınavı'nda (YGS) soruların çözümündeki şifre iddiaları Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yürüyüşle protesto edildi

Uğur Mumcu ve Basın Şehitleri Parkı’nda toplanan kendilerini Kuşadası Devrimci Birliği Öğrencileri olarak tanıtan 100 kadar öğrenci, "AKP defol, üniversiteler bizimdir", "Zafer direnen öğrencin olacak", "Parasız şifresiz eğitim", "Soruları sızdırma öğrenciyi kızdırma", "Adil Demir istifa, YGS’de kopya var", "Gün gelecek devran dönecek ÖSYM bize hesap verecek", "Yaşasın parasız şifresiz eğitim", "Yarış atı değil, Öğrenciyiz" yazılı dövizler taşıyıp, slogan attı. CHP Kuşadası İlçe Geçlik Kolları ile Eğitim-Sen üyeleri de destek verdi.

Haberin Devamı

Grup adına açıklamayı okuyan Serdar Demir, "Yaklaşık 1 Milyon 700 bin öğrencinin girmiş olduğu YGS sınavı şifre yöntemi ile çözülmüş sorular damgasını vurmuştur. Bu iddia öğrenciler üzerinde derin bir etki yaratmıştır.

Sadece YGS sınavına giren öğrenciler değil, Türkiye’de pek çok profesör ve öğretmen de soruların şifreleme yöntemiyle çözüldüğünü savunmuşlardır.

'ÖĞRENCİ VE VELİLER AÇIKLAMALARDAN TATMİN OLMUYOR'

ÖSYM böyle bir şifreleme yöntemiyle soruların çözülmediği açıkladı. Böyle bir şey yoksa, binlerce öğrencinin YGS den sonra ilk kez duyduğu mod medyan yöntemini ne hikmetse, binlerce öğrenci YGS den bir, iki gün önce "Google’den aramış. Son 1 haftadır Türkiye’nin gündeminde olan ve 1 milyon 700 bin öğrenciyi ilgilendiren bu konu hakkında geçerli bir açıklama yapılmamıştır. Her ne kadar ÖSYM kendini tatmin edecek kadar açıklama yapmışsa da öğrenci ve veliler bu açıklamadan tatmin olmamıştır.

Haberin Devamı

Bu açıklamalar öğrenci üzerinden motivasyon düşüklüğü yaratıp, öğrencilerin LYS sınavına kendilerini tamamı ile vermesini engellemiştir. Bizlerin bu haksızlık karşısında sessiz kalmayacağımızı ÖSYM’nin bilmesi gerekir.

Türkiye gerçeği biliyor, ÖSYM hatasını kabul edip sınavın iptaline gitmelidir" dedi. Açıklamanın ardından öğrenciler, yaklaşık 200 metre mesafedeki belediye binasına kadar polisin geniş güvenlik önlemi altında yürüdükten sonra dağıldı.

Latif SANSÜR / KUŞADASI(Aydın), (DHA)