Siyaset 'Yıkmayın müze yapın'
Paylaş
'Yıkmayın müze yapın'

Başbakan Erdoğan'ın “Yıkacağız” dediği işkenceleriyle ünlü Diyarbakır Cezaevi'nin 'Müze' yapılması önerildi. Erdoğan'ın da bu öneriye olumlu baktığı öğrenildi

‘OLABİLİR’ YANITI

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan önceki günkü Diyarbakır mitinginde, 12 Eylül 1980’deki askere darbe sonrası işkenceleriyle hafızalara kazınan Diyarbakır Cezaevi’nin yıkılacağını açıklamıştı. Başbakan Erdoğan miting sonrası Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’nde verilen iftar yemeğinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Sivil toplum örgütü temsilcileri Erdoğan’a “Diyarbakır E Tipi Cezaevi yıkılmasın, müze yapılsın” önerisini yaptı. Başbakan Erdoğan’ın da bu isteğe olumlu baktığı öğrenildi.

GENÇLER UNUTMASIN

Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar şöyle konuştu: Bu konuyu akşamki görüşme sırasında Sayın Başbakan Erdoğan’a özel olarak söyledim. ‘Diyarbakır Cezaevi’nin yıkılması, hafızamızın silinmesi anlamına gelir’ dedim. 12 Eylül’de yaşanan vahşetin gelecek kuşaklarca bilinmesi gerekir. Gelecek kuşakların, darbelerin ne kadar kötü olduğunu algılaması açısından da önemli olduğunu, bu nedenle oranın müze yapılmasında yarar olduğunu söyledim. Başbakan Erdoğan, bu talebimizi değerlendireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU DESTEKLEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dünkü Bolu mitingi öncesi konuyla ilgili soruya “Başbakan Diyarbakır Cezaevi’ni niye yıkıyor? Müze yapsın. İnsanların geçmişte yaşadığı acıyı göstermek istiyorsa burası müze olmalı” dedi. Kılıçdaroğlu, “Başbakan’ın Diyarbakır konuşmasında açıklanan tek şey, yeni bir cezaevi. Diyarbakır’a hayırlı olsun” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın konuşmasında cezaevinde kaldığını dile getirdiğinin hatırlatılması üzerine de “Evet, Tekirdağ’da yarı açık bir cezaevinde kalmıştı” yanıtını verdi.