Gündem Yıktı geçti

Yıktı geçti

Paylaş
Yıktı geçti

Şiddetli yağış ve fırtına hayatı felç etti. Antalya'da saatteki hızı 92 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle iki kişi can verdi. İzmir'e 24 saatte son 72 yılın rekor yağışı düştü. Tekirdağ'da heyelan asfaltı çökertti

ANTALYA: Saatteki hızı 92 kilometreye kadar ulaşan fırtına nedeniyle dün sabah 80 ev ve işyerini su bastı. Metrekareye 128 kilogram yağışın düştüğü kent merkezinde ağaçlar devrildi, elektrik hatları koptu. Lara’daki bir otelin çatısı uçtu. Demre’de eski yağlı güreşçi Kazım Şahin (49) sel sularının getirdiği odunları toplamak için gittiği Sülüklü Plajı’nda 5 metreye yükselen dalgalara kapılarak can verdi. Serik’te TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.) görevlisi Sami Demirbaş (27), fırtınadan kaynaklanan elektrik arızasını gidermek için elektrik direğine çıkmıştı. Bu sırada yıldırım düşmesi sonucu öldü. Manavgat’ta bir eve yıldırım düştü. Evdeki 7 kişi yara almadan kurtuldu.

Haberin Devamı

İZMİR: 24 saat içinde kent merkezine 137.5 kilogram yağış düştü. 120’den fazla ev ve işyerini su bastı. Yağış nedeniyle kapasiteleri dolan barajlardan su bırakıldı. Balçova Barajı’ndan bırakılan sular yağmur suyuyla karışınca bölgedeki dereler taştı. Balçova, İnciraltı’nda tarlalar ve zemin katlar da da su baskınları yaşandı. En bükyük hasar Seferihisar’da meydana geldi. Bazı sitelerin duvarları yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi yağış miktarının 72 yılın rekoru olduğunu açıkladı.

MUĞLA: Sağanak nedeniyle Karabağlar yaylasında 20 evi su bastı. Evlerde mahsur kalan biri çocuk 7 kişi, itfaiye tarafından kurtarıldı. Kötekli Mahallesi’nde oturanlar, sel nedeniyle 35 saat evlerinden çıkamadı.

TEKİRDAĞ: Yeniköy’de 30 dekarlık alanda heyelan meydana geldi. Yeniköy-Uçmadere yolu çöktü, bu köylerle bağlantı kesildi. Heyelan ağaçların ve elektrik direklerinin devrilmesine neden oldu. Su boruları kırıldı. Birçok köy elektriksiz ve susuz kaldı.

Haberin Devamı