Gündem Yılbaşı işsizlerinde mutlu son

Yılbaşı işsizlerinde mutlu son

Paylaş
Yılbaşı işsizlerinde mutlu son

Mersin'in Anamur İlçesi Devlet Hastanesi'nden yılbaşı günü işten çıkartılan ve yerlerine alınanların AK Parti ilçe teşkilatı tarafından belirlendiği söylenen 32 işçi işlerine geri dönüyor

Anamur Devlet Hastanesi'nde taşeron firmaya bağlı olarak asgari ücretle çalışan, Fatih Temizlik bünyesindeki 32 temizlik işçisinden 22’si taşeron firmanın değişmesi nedeniyle, Kayacı Bilgisayar bünyesinde bilgisayar operatörü olarak çalışan 10 işçi ise hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartılmıştı.

İşten çıkartıldıkları günden bu yana hastane önünde eylem yapan işçilerin dramı ve gözleri yaşlı görüntüleri gazete ve TV’lerde yayınlanınca ve yeni işçi listelerinin AK Parti ilçe yöneticilerinin isteğine göre hazırlandığı iddia edilince, hem Sağlık Müdürlüğü, hem de AK Parti Mersin İl Başkanlığı konu ile ilgili inceleme başlattı.

Alınacak yeni işçilerin adları yazıyla Anamur Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne bildirilmesine rağmen, çıkarılan işçilerin tepkileri ve işe alınan işçilerin adlarının AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım tarafından belirlendiği iddiaları üzerine yeni işçilere işbaşı yaptırılmadı.

Bu arada, yeni hazırlanan listede AK Parti Anamur Gençlik Kolu Başkanı Nurullah Öz’ün de yer alması tepkileri daha çok artırdı.

AK PARTİ İL BAŞKANI MÜJDEYİ VERDİ

Dün öğle saatlerinde Öğretmenevi’nde AK Parti Mersin İl Başkanı Fatih Kısa ve İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım ile bir araya geldi. Saat 22.00’ye kadar süren toplantının ardından İl Başkanı Fatih Kısa, müjdeli haberi açıkladı.

İşçilerin atılmasına neden olduğu ileri sürülen İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım da, çalışanların işlerine geri dönmelerinin sevindirici olduğunu belirterek, “Hukuki bir engel olmadığı taktirde çalışan arkadaşlar hastane yönetimi ile bir araya gelerek yapılan görüşmelerin ardından işlerine geri dönecekler” diye konuştu.

Toplantıya katılan ve işe dönecek olmanın sevincini yaşayan Zahide Arı, İbrahim Yaldız ve Hasan Yıldız, artık ağlamayacaklarını söyledi.

İşsiz engellinin yerine AK Partili yönetici işe alındı
İşçiler ağlıyor

Mithat ÜNAL/Mersin (DHA)