Yaşam Yılbaşı kutlamasının adresleri

Yılbaşı kutlamasının adresleri

Paylaş
Yılbaşı kutlamasının adresleri

Yılbaşı gecesi için planlar yapıldı, rezervasyonlar onaylandı, biletler alındı... Ama yeni yıla evinde ya da yaşadığı yerde girmek istemeyen pek çok kişi hâlâ kara kara ne yapacağını ve nereye gideceğini düşünüyor. Onlar için, İstanbul'a yakın olan tatil rotalarını çıkardık

ÇAĞNUR HATİPOĞLU

Haberin Devamı

cagnurhatipoglu@gmail.com

RICHMOND NUA AYRICALIĞI

Yepyeni bir yıla sağlık ve huzur ritüeli eşliğinde girmek isteyenler Sapanca’daki Richmond Nua Wellness SPA’da buluşuyor. Orman ve göl manzarasının kesiştiği Sapanca’da mükemmel bir tatil sunan Richmond Nua Wellnes SPA yılbaşı gecesinde de zengin bir mönü ve canlı müzikle eğlendirecek konuklarını. ‘Yeni yıl brunch’ı ve ertesi günkü SPA hizmetini de unutmamalı.

KARIN TADI KARTEPE’DE ÇIKAR

Kocaeli ve Sapanca’nın en yüksek tepesi olan Kartepe, 1150-1640 metre rakımları arasında. İstanbul’a 125 kilometre uzaklıktaki tepe, Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi’ne hakim bir noktada. Kayakseverlerin tercih ettiği Kartepe’deki Green Park Resort Otel’de yeni yılı karşılayabilirsiniz. Kayak yapmayanlar karda doğa yürüyüşleri yapabilir, eşsiz fotoğraf kareleri yakalayabilir. SPA hizmeti verilen otelde yılbaşı akşamı popçu Nalan sahne alacak.

Haberin Devamı

YENİ YILA ROMANTİK GİRİŞ

İstanbul’a 97 kilometre uzaklıkta, Şile’nin bakir yöresi Ağva’da yeni yılı geçirmeye var mısınız? Şehrin karmaşasından, gürültüsünden yorgun düşenler için ideal bir dinlenme ve nefes alma yeri. Nehir kıyısındaki Nehir Perisi Otel ise mükemmel. Sabahları yemyeşil doğaya tatlı bir esinti ile uyanacak, size özel odalarda, sizin için hazırlanan kahvaltılarla kendinizi şımartacaksınız. Dileyen deniz bisikleti, kano, dağ bisikleti gibi aktivitelere katılabilir.

HEM YEŞİLİ HEM SAĞLIĞI BULUN

Yılbaşını fırsat bilin, temiz havanın ve şifalı kaplıcaların olduğu Bursa’ya küçük bir kaçamak yapın. Çekirge’de bulunan Kervansaray Termal Otel’de odanızdayken bile kaplıca suyundan yararlanabiliyorsunuz. Su sıcaklığının 44 dereceye ulaştığı, bikarbonat, hipotonik, kalsiyum yönünden zengin Çekirge’nin kaplıca suyu; romatizmal hastalıklara, mide-bağırsak hastalıkları, idrar yolu sorunlarına, gut ve şekere iyi geliyor.

YAKININIZDAKİ CENNET

Şehirden uzaklaşmadan bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirerek yeni yıla girmek istiyorsanız Büyükada’yı seçin. Adanın en sakin koyunda yer alan Büyükada Prenses Koyu Butik Otel yılbaşında hem eğlence hem tatil imkanı sunuyor. Zamanın yavaş aktığını hissettiren bir ortamda sevdiklerinizle kafa dinlemek istiyorsanız bu seçeneği hesaba katmalısınız.

Haberin Devamı

SAPANCA’DA MANZARA VE KAPLICA

Sapanca’da hem tatil yapıp hem her derde deva kaplıcalardan faydalanmak isteyenler, Güral Sapanca Oteli’ni tercih edebilir. Yılbaşı gecesinde de Aşkın Nur Yengi’nin şarkılarıyla eğlenirsiniz. Üstelik bu vesileyle Sapanca’nın doğa harikası olan Cennet Gölü’nü de görmüş olursunuz.

GEZİN, GÖRÜN DİNLENİN

Yeni yıla efsanelerle ve derin kültürle harmanlanmış bir coğrafyada girmek hoş olmaz mıydı? Öyleyse masalımsı bir Kapadokya turuna buyrun. İç Anadolu’nun incisi Kapadokya’da yeni yılın ilk gününde Göreme Açık Hava Müzesi’ni, Tokalı Kilisesi’ni görebilirsiniz. Ortahisar’ı gezebilir, yamaçlardan inen sel sularının ve rüzgarın tüflerden oluşan yapıyı aşındırmasıyla oluşan peribacalarını keşfedebilirsiniz. Günün yorgunluğunu ise tıpkı yılbaşı gecesi olduğu gibi, Avanos’daki Suhan Hotel’de atmanızı öneririz.

Haberin Devamı

(22.12.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)