Ekonomi Yılbaşı sepetlerine dikkat!

Yılbaşı sepetlerine dikkat!

Paylaş
Yılbaşı sepetlerine dikkat!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Dış ambalajı janjanlı ama içi aynı kalitede değil" dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı için satışa sunulan hediye sepeti alacak vatandaşları uyararak, "Dış ambalajı janjanlı ama içi aynı kalitede değil. Bandrolsüz veya kaçak içkilerin kullanıldığı, çakma gömlek kravatların kullanılarak esnafa da haksız rekabetin yapıldığı hediye sepetlerini iyi denetlemek gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, bazı yılbaşı hediye sepetlerinin ’merdiven altı’ olarak hazırlandığını ifade etti.

Piyasa satış fiyatlarının altında satılan alkollü içkilerin sahte yada kaçak olması ihtimalinin bulunduğunu kaydeden Palandöken, vatandaşları ambalajından şüphelendikleri ve bandrolsüz içkileri almamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Palandöken, alkollü içkilerin raflarda açıkça sergilenenler arasından seçilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Asla tezgah altından veya görünmeyen yerlerden çıkarılan ürünleri almayınız" ifadesini kullandı.

Vatandaşları TAPDK (Tütün, Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu) Belgesi olmayan ve kendi iştigali dışında yılbaşı sepetleri hazırlayan yerlerden alışveriş yapmamaları konularında uyaran Palandöken, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Güzel paketlerin içi merdiven altı ürünlerle dolduruyorlar. Dış ambalajı janjanlı ama içi aynı kalitede değil. Bandrolsüz veya kaçak içkilerin kullanıldığı, çakma gömlek kravatların kullanılarak esnafa da haksız rekabetin yapıldığı hediye sepetlerini iyi denetlemek gerekiyor."