Dr. Ender Saraç Yılbaşına 1 beden ince girin
HABERİ PAYLAŞ

Yılbaşına 1 beden ince girin

Haberin Devamı

Yılbaşına 1 beden ince girin Yılbaşına artık iyice yaklaştık. Pek çok kişide özellikle de kadınlarda bir panik hali hakim. Şöyle konuşmalar duymuyor değiliz “Yılbaşına birkaç gün kaldı. Şöyle bir mucize olsa da hızla bir beden zayıflasak.” Tabii ki böyle bir mucize yok. Ama 4 günlük diyeti yapanlar yeni yılda bir bedene yakın incelecekler. Uygulayın, sonuç sizi de şaşırtacak.
Bazılarımız kötü hava şartlarını bahane ederek hareket ve egzersizi iyice azalttı. Pek çok kişi özellikle yılbaşında gideceği tatilde veya partide, şık kıyafetinin içinde ince ve hoş görünmek istiyor. Son günkü gayretin önemi çok yok. Ama 4 gün kurallara uyarsanız hem incelir hem de toksin atarsınız.

1. GÜN
Lahana çorbası ve elma kompostosu günü

Malzemeler:
1 küçük boy lahana, Saplarıyla birlikte 10-11 adet maydanoz, 1 iri soğan, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı zencefil, Yarım tatlı kaşığı kimyon, Bir küçük kahve kaşığı karabiber, Biraz tuz, Bol su.

Hazırlanışı: Malzemeler doğranır, kaynatılarak suluca bir sebze çorbası yapılır. Arzu edenler blendırdan geçirebilir. O gün dışarı çıkacak olanlar veya işe gidenler bir termosa bu çorbayı koyabilir, işte ya da arabada bolca içebilirler. İçiniz çok kıyılırsa veya çok açlık hissederseniz o zaman bu çorbayı içerken 2-3 adet kepekli grisini yiyebilirsiniz. Onun dışında bu çorbayı gün boyunca öğlenden akşama kadar 6-7-8 tabak için. Kilo vermek istiyorsanız bu çorbayı içerken yanında ekmek veya içinde pirinç yemeyin. Yağı tüm tencere için bir tatlı kaşığından fazla koymayın. Tuzunu da çok az koyun. Eğer tuzunu fazla koyarsanız o zaman normalde idrar söktürücü ve toksin atıcı özelliği olan bu çorba, vücutta su tutulmasına neden olabilir.

Elma kompostosu tarifi

Malzemeler: 3 adet yeşil, kabuklu elma (eğer bulamazsanız şekersiz, ekşi elma), 3 adet küçük küçük kırılmış kabuk tarçın, 5 adet tane karanfil, 2 çorba kaşığı mürdüm eriği, 2 çorba kaşığı çekirdekli siyah üzüm, Bol su.

Hazırlanışı: Elmaları kabuklarıyla beraber doğrayın. Elma ve mürdüm eriğinin çekirdeklerini çıkartın. Doğradığınız elmalara çekirdekli siyah üzümü de ekleyin. Kaynamaya başlayınca içine parçalanmış kabuk tarçın ve karanfilleri koyun. Bu komposto şekersiz yapılacak. İçerken ılık ve şekersiz olacak. Sabahtan öğleye kadar 2-3 kase içeceksiniz. Daha sonra ise sadece bol lahana çorbası, akşam yatma saatinden 1 saat öncesine kadar içilecek. Aralarda başka bir şey yemeyin. Bol bol rezene-yeşil çay karışımı için. Günde 4-5 çay fincanı kadar içebilirsiniz. Bugün hafif bir yürüyüş yapın ama bedeni aşırı zorlamayın.

2. GÜN
Sadece katı gıdalar ve zencefil tüketilecek

Sabah:
Uyandıktan kısa bir süre sonra 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı taze limon suyu.
Kahvaltı: 3 parmak taze dil peyniri, 3 adet ceviz içi
Ara: 1 yeşil elma kabuklarıyla beraber
Öğle: 3 lop yumurtanın beyazı ve 1 yumurta sarısından omlet, 3 adet hafif acı sivri biber
15.00: 4 kaşık yağsız yoğurt
17.00: 1 yeşil elma, 7-8 adet fındık
Akşam: 100 gram light, yağ konmamış ton balığı, 1 orta boy beyaz soğan, 2 az acı sivri biber, Bolca roka ve tere
Gece: 1 kivi, 1 küçük avuç tuzsuz veya az tuzlu leblebi

Önemli not: Bugün özellikle yemeklerde bol zencefil, ara öğünlerde ise bol tarçın tüketilecek. Yaklaşık 1 saat orta tempoda yürüyüş veya dengi bir egzersiz yapılacak.

3. GÜN
Toksin atmaya yardımcı sulu diyete devam

Bugün de hafif ve sulu diyet yapılacak ama birinci güne göre içerik biraz farklı. Sabah yine aynı birinci gün gibi 2-3 kase ılık ve şekersiz, tarçınlı, karanfilli elma kompostosu içilecek. Öğlen ise birinci günden biraz farklı bir lahana çorbası yapacağız. Bugünkü çorba sadece zayıflama amaçlı değil, antioksidan özellikli olacak.

3’üncü gün çorbasının tarifi

Malzemeler:
Yarım orta boy lahana, 1 dilim bal kabağı, 2 orta boy kırmızı pancar, 7-8 adet saplarıyla beraber maydanoz, 3 diş sarımsak, 1 iri soğan, 2 sivri biber, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, Yarım tatlı kaşığı kimyon, 1 tutam biberiye, 1 tutam tuz, Bol su.

Hazırlanışı: Bildiğiniz sebze çorbasına benzer şekilde yapılacak. Akşama kadar 7-8 kase içebilirsiniz. Bugün aralarda içinizin kıyılmasını önlemek için çorbayla beraber toplamda 5-6 adet kepekli grisini yiyebilirsiniz. Bugün de başka hiçbir şey yemeyeceksiniz. Bu diyeti asla peş peşe yapmayın. Uzun süreli yapmak bünyeyi sarsabilir. Yine 4-5 fincan rezene ve yeşil çay karışımından için.
Yaklaşık 1 saatlik hafif bir yürüyüş yapın. Bugün saunaya girebilirseniz toksin atmanız kolaylaşır. Böyle bir imkanı olmayanlar spordan sonra uzun, sıcak bir banyo yapabilirler. Her 3 günde, sabah ve akşam 500 mgr, şekersiz C vitamini almalısınız. Böylece hem vücut direnci artar hem de halsizlik olmaz.

4. GÜN
Sabah: 1 lop yani katı yumurta
Ara: Kabuklarıyla birlikte 1 yeşil elma
Öğlen: 1 kase az sıvı yağlı sebze çorbası, üzerine bolca taze limon suyu sıkılacak, 1 kase çok az yağlı yeşil mercimek, üzerine 1 tatlı kaşığı toz zencefil serpilecek ve acı olarak yenilecek.
15.00: 3 adet ceviz içi, 3 adet kuru kayısı
17.00: 1 kivi, 1 yeşil elma
Akşam: 100 gram light ton balıklı salata (bol soğan, marul, tere, roka, maydanoz, kırmızı lahana ve turp), 5-6 adet közlenmiş sivri biber
Gece: 1 avuç tuzsuz leblebi, Aralarda bol sıcak su içilecek
Tuz az kullanılacak, zencefil ile acı artırılacak
Günde 4-5 fincan yeşil çay şekersiz ve sıcak içilecek
Sabah ve akşam 500 mg şekersiz C vitamini mutlaka alınacak
Salatada ve her öğünde özellikle tere ve roka üzerine bolca taze limon suyu sıkılarak bol miktarda tüketilecek.
Hafta sonu bol ter atılacak. Bunun için en iyi yöntem saunaya yaklaşık 20 dakika kadar girmek.

İncelmeye yardımcı masaj
Hızlı incelmeniz gerektiği durumlarda bedenin ödem atmasına, şişliği azaltmaya yardımcı bazı masajlar vardır. Aslında bilinçli kliniklerde uzman kişiler tarafından yapılan bölgesel incelmeye yardımcı aletler daha etkili olmakla beraber bu tür kliniklere gidemeyenler için bazı yardımcı önerilerim olacak. Eğer hızla incelmek istiyorsanız ultrason dalgalar ve bölgesel sıkılaştırıcı pedler, LPG, yosunlu G-5 gibi pek çok yöntemin yararı olabilir.
Şimdi size evde uygulayacağınız bir tarif veriyorum. Sadece iç çamaşırınız kalacak şekilde soyunun. Sağ ve sol elinize bir çift ham ipek keseyi geçirin. Daha sonra parmak uçlarından başlayarak kalbe doğru cildin her yerine değecek şekilde, bütün gücünüzle, aynı yer üstünden 5-6 kez geçecek şekilde masaj yapın.
Daha sonra ense, omuzlar, bel bölgenizden kalbe doğru masaj yapın. Bacaklarınıza da bastıra bastıra, sert bir şekilde ham kese masajını uygulayın. Bu masajı sabah ve akşam yaklaşık 5-10 dakika yapın.

4

Sıradaki haber yükleniyor...
holder