Gündem Yılbaşında yurt dışına yoğun ilgi

Yılbaşında yurt dışına yoğun ilgi

Paylaş
Yılbaşında yurt dışına yoğun ilgi

Yılbaşında yurt dışına yoğun ilgi

Dünyayı etkileyen ekonomik kriz dolayısıyla fiyatların geçen yıla göre daha cazip olacağı, bu nedenle yılbaşı kutlamaları için 50-60 bin kişinin yurt dışında çıkmasının beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Yeni yıla, Avrupa’nın en romantik kentleri Paris ve Roma, Uzakdoğu’nun egzotik ülkesi Tayland ve yedi yıldızlı yelkenli oteliyle ünlü Dubai’de girmek isteyenlerin 200 ile 700 avroyu gözden çıkarmaları gerekiyor.

Yılbaşı tatilinin hafta sonuyla birleşmesi dolayısıyla dört güne çıkması, insanlara Uludağ, Kartaltepe, Palandöken gibi kayak merkezlerinin yanı sıra yurt dışına çıkma fırsatı da vermesi seyahat acentelerini cazip fiyatlı tur paketleri hazırlamaya yöneltti.

Club İremtur Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Ulubay, yerli turistin, yılbaşında yurt dışında Paris ve İtalya gibi romantik şehirlerin yanı sıra Bulgaristan ve İsviçre gibi kayak merkezlerini tercih ettiğini belirtti.

Yılbaşında, yaklaşık 50-60 bin kişinin yurt dışına çıkmasını beklediklerini söyleyen Ulubay, dünyayı etkileyen ekonomik kriz dolayısıyla fiyatların geçen yılbaşına göre daha cazip olacağı için yılbaşı turlarına yoğun ilgi beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Gidilecek yer, verilecek hizmete göre fiyatların değiştiğini, tur operatörlerinin genel olarak üç gece dört gün şeklinde paketler hazırladığını anlatan Ulubay, Roma turlarının 249, Venedik-Floransa turlarının 549, Dubai turlarının 339-700 avrodan başlayacağını söyledi.
Ulubay, yurt içinde ise kayak ve termal merkezlerinin yanı sıra özellikle Çeşme ve Antalya’ya yoğun ilgi beklediklerini aktardı.

DOMUZ GRİBİ ETKİLEMEDİ

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ise yılbaşında yurt dışı turlarına Kurban Bayramı’ndan daha büyük bir ilginin olduğunu belirtti.
Tahminen 10 güne kadar paket programların dolacağını dile getiren Vardar, "Kurban Bayramı döneminde basında domuz gribi haberlerinin önemli ölçüde yer alması, turistleri tedirgin etti. Ancak griple ilgili haberlerin yoğunluğunu azaltması, tedirginliği azalttı. Bu nedenle turlara büyük ilgili var" dedi.

Acentaların programlarının üç gece dört günlük olarak planladığını kaydeden Vardar, yılbaşında 50 bin Türk turistin yurt dışına çıkmasını beklediklerini söyledi.

Paris turlarının 699, Roma paketinin 399, Kahire turunun 299, Prag turunun 399, Dubai’nin 499 avrodan başladığını dile getiren Vardar, tatilin kısa olması nedeniyle daha çok yakın yerlerin tercih edildiğini anlattı.

Haberin Devamı

En fazla talebin romantik şehirler olması nedeniyle Paris ve Roma’ya olduğunu ifade eden Mete Vardar’ın verdiği bilgiye göre, yeni yıla sevdiklerinizle romantik bir ortamda Avrupa’nın romantik ve tarihi kentlerinden Prag’da da girebilirsiniz. Uçak, konaklama, kahvaltı giderlerinin de dahil olduğu üç gece dört günlük gezi paketi 320 ila 600 avro arasında değişiyor. Sadece Tayland’ın başkenti Bangkok’u kapsayan turun fiyatı ise 699 avrodan başlıyor.

Daha lüks, konforlu ve biraz da macera yaşamak isteyenlerdenseniz kesenin ağzını biraz açmak durumunda kalabilirsiniz.
Güney Afrika’da safariye katılıp yaban hayatını tatmak ve Ümit Burnu’nu görmek istiyorsanız 9 gece 10 günlük seyahat 2 bin 299, Singapur, Honkong ve Tayland’ı kapsayan paket turun fiyatı ise 1799 avro.

Sultan Çoğalan / AA