Gündem Yılbaşını kutlarken yandılar: 5 ölü

Yılbaşını kutlarken yandılar: 5 ölü

Paylaş
Yılbaşını kutlarken yandılar: 5 ölü

Ordu'nun Ünye İlçesi'ne bağlı Yeniköy'de ahşap bir evde çıkan yangında aynı aileden 5 kişi yanarak öldü, 3 kişi ise son anda kurtuldu

Yeniköy’de gece saat 03.30 sıralarında İsmail Kaymak’a (75) ait tek katlı ahşap evde, iddialara göre elektrik kontağından yangın çıktı. Yeni yılı birlikte kutlayan aileyi uykuda yakalayan yangında İsmail Kaymak, gelini Türkan Kaymak (43) ile torunları Adem Kaymak (4), Leyla Kaymak (11) ve Nazlı Kaymak (10) yanarak can verdi.

Evde bulunan İsmail Kaymak (22), Ayşe Kaymak (17) ve Yusuf Kaymak (15) ise son anda kendilerini alevler içinde kalan evden dışarıya atarak kurtuldu. Bu sırada köylüler de yangını söndürmeye çalıştı.

Ünye’den ve Tekkiraz Beldesi’nden gelen itfaiye araçlarının katılımıyla yangın sabahın ilk ışıklarına doğru söndürüldü. Ancak, evle birlikte 3 ambar ve 1 samanlık tamamen kül oldu.

Yangın ile ilgili olarak soruşturmanın devam ettiği ve Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerine gelerek inceleme yaptığı açıklandı. Yangında babasını, eşini ve 3 çocuğunu kaybeden 45 yaşındaki Mehmet Kaymak’ın ise Ankara’da çalıştığı için evde bulunmadığı belirtildi.

ACILI BABA: YÜREĞİM YANIYOR

Haberin Devamı

Yangında babası, eşi ve 3 çocuğunu kaybeden inşaat işçisi 45 yaşındaki Mehmet Kaymak çalıştığı Ankara’dan köye geldi. Hala olayın şokunda olan baba Mehmet Kaymak DHA’ya konuştu. Kaymak, “En son dün gece konuştuk. Beni arayıp yeni yılımı kutladılar. Eşimle, çocuklarımla, babamla konuştum. Ne kadar mutlu olmuştum. Bu sabah da acı haberi aldım. Bu nasıl hayat. Hepsi yandı. İçim yanıyor. Onların yanarak öldüklerine hala inanamıyorum. Bu nasıl acı. Bu acıya kim dayanacak?” diyerek gözyaşı döktü. Kendisinin inşaat işçisi olması nedeniyle nerede iş olursa, oraya gittiğini söyleyen 8 çocuk babası Kaymak, “Ailem köyde kalıyordu. Şimdi onları toprağa vereceğim. Bu acı diner mi Yarabbi” dedi. Ailenin yakınları ve komşuları fenalık geçiren Mehmet Kaymak’ı teselli etmeye çalışırken, cenazeler de otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kaymak ailesinin yakınları cenazelerin yarın gelmesi halinde öğle namazına müteakip aynı köyde toprağa verileceğini söyledi.

Haberin Devamı

AHŞAP EVDEN GERİYE SADECE BETON BACA KALDI

Bu arada elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın sonrası yanan tek katlı ahşap evden geriye sadece beton baca kaldı. Dış cephesinin de ağaç olması nedeniyle yaklaşık 2 saatte tamamen yanan evden geriye beton şömine bacası kalırken, cesetlerin de enkaz arasından güçlükle çıkarıldığı belirtildi.
Köyün ise 35 haneli olduğunu, bölgedeki evlerden büyük çoğunluğunun ahşap olması nedeniyle yöre sakinlerinin bundan sonra yangına karşı daha tedbirli olacağı kaydedildi.

AİLEYE İLK ETAPTA 2 BİN TL YARDIM

Ünye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da aileye ilk aşamada 2 bin TL tutarında yardımda bulunuldu. Evlerinin yeniden yapılması konusunda da destek verileceği belirtildi.

İsmail AKDUMAN- Murat SANDIKÇI- Şakir GÜREL/ ÜNYE(Ordu),(DHA)