Hayvanlar - Çevre Yıldırım çarpması sonucu ölen aslan, kadavra olacak
Paylaş
Yıldırım çarpması sonucu ölen aslan, kadavra olacak

Antalya Hayvanat Bahçesi'nde yıldırım çarpması sonucu telef olan aslan, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi öğrencilerinin eğitim materyali olarak değerlendirilecek

Antalya Hayvanat Bahçesinde 5 yıl kadar önce yıldırım çarpması sonucu felç geçiren ve geçtiğimiz şubat ayında kalp krizi sonucu ölen 8 yaşındaki erkek aslanın kadavrası Mehmet Akif Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesine bağışlandı.

SOĞUK HAVA DEPOSUNDAN ALINDI


İskeletinin çıkartılabilmesi için şubat ayından bu yana soğuk hava deposunda bekletilen aslan, bugün öğrencilerin eğitimi için bulunduğu yerden çıkartıldı. MAKÜ Veteriner Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özcan Özgel, Veteriner Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri ile birlikte aslanı, soğuk hava deposundan alarak inceledi.


"ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE MERAKLIYIZ"


MAKÜ Veteriner Fakültesinde ilk kez bir yetişkin aslanı inceleyeceklerini açıklayan MAKÜ Veteriner Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özcan Özgel, kendisinin ve öğrencilerinin heyecanlı olduğunu söyledi. Aslanın önce organlarını inceleyeceklerini ve daha sonra iskeletini çıkaracaklarını ifade eden Prof. Dr. Özcan Özgel, "Öncelikle organlarının incelenmesi ve kemiklerinin çıkarılarak iskelet olarak değerlendirilmesini düşünüyoruz. Fakültemize ilk defa böyle bir aslan geliyor. O yüzden öğrencilerimizle birlikte meraklıyız. Nelerle karşılaşacağız bunu inceleyeceğiz. Önce kemiklerini kaynatacağız daha sonra iskeletini çıkaracağız. İskeleti hayvanın aynı formatında hazırlayacağız. Müzemiz yavaş yavaş oluşturuluyor. Başka hayvanların iskeletleri de var" diye konuştu.




"DUYMA SİSTEMİNİ MERAK EDİYORUM"


Aslanın kulağına bakarak, kulak yapısını ve duyma sistemini merak ettiğini söyleyen MAKÜ Veteriner Fakültesi 1’inci Sınıf Öğrencisi Musa Bektaş, "İlk önce yelelerini merak ettim bir de yıldırımın neresine çarptığını merak ettim. Kulakları, duyu yapısı, duyma yapısını merak ediyorum" dedi.




"ÜNİVERSİTE OLARAK ÇOK ŞANSLIYIZ"


Çok şanslı olduklarını ifade eden Azra Demirci isimli öğrenci ise, "Aslanı bu kadar yakından görmemiştim, hayvanat bahçelerinde gördüğüm kadarıyla biliyordum. Bizim daha önce anatomi ana bilim dalında kemikleri inceleme şansımız oluyordu fakat ben pet alanında yükselmek istiyorum. Aslan kedigillerin büyüğü olduğu için benim için güzel oldu. İnceleme fırsatı güzel bir his, herkese nasip olmaz herhalde. Fakültemizin öğrencileri çok şanslı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı