Faik Gürses Yıldırım Demirören: Hakkınızı helal edin
HABERİ PAYLAŞ

Yıldırım Demirören: Hakkınızı helal edin

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği’nin 7 Şubat’taki toplantısında bir soruya karşılık tebessüm etmesiyle başladı Yıldırım Demirören’in Türkiye Futbol Federasyonu adaylık süreci. İsminin öne çıktığı o günden sonra dün akşama kadar medya ile irtibatı kesti. Telefonuna o günlerde bir mesaj attım; “Şenes Erzik başkan oluyormuş” diye. “blm” karşılığını verdi, “Bilmiyorum” demek istedi yani.

Ne zamanki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Kısıklı’daki evinde bir araya geldi, işte orada her şey netleşti. Yıldırım Demirören, önce başkanlığını yaptığı Beşiktaş Kulübü’nün yöneticilerine bildirdi son kararını. Zaten toplantıya çağırdığında onları, herkes neler söyleyeceğini anlamıştı. Toplantı başlar başlamaz da ilk sözü Yıldırım Demirören aldı. “Arkadaşlar” dedi; “Futbol Federasyonu başkanlığına aday olma durumum var.”
[[HAFTAYA]]

Yöneticiler de bunun Beşiktaş için gurur kaynağı olacağını söylediler. Demirören, yerine kimin Beşiktaş’ın başkanı olacağı konusunda kimseyi işaret etmedi. 27 Şubat günü yapılacak TFF Olağanüstü Kongresinde Başkanlık Divanı’na taahhütnameyi verip seçildikten sonra Beşiktaş’taki başkanlık görevini bırakacak. Peki Demirören toplantıdaı başka ne konuştu, onları da şöyle sıralayalım: “Zor bir göreve soyunuyorum. Hakkınızı helal edin. Bundan sonra eskisi gibi görüşemeyeceğiz. Ama Beşiktaş’ın da birlik ve beraberlik içersinde yoluna devam edeceğine inancım sonsuz. Sadece biz sıkıntıda değiliz. Türkiye’de her külüp bir şekilde sıkıntı yaşıyor.”

YOL HARİTASI KONGREDE

Ufukta görünen Demirören profili şu: “Herkesi kucaklayan, herkesin derdine deva olacak bir başkan.” Birkaç kulübü endişiye sevk eden, “Avrupa’ya gitmeyelim” şeklindeki sözleri ise Demirören’e karşı kullanılacak en büyük koz. Ama bir de şu var. Başbakan da küme düşme ve puan silmeye Demirören kadar karşı. Çünkü ne de olsa siyaset ve bunun yanında muhtemel gelebilecek oy kaybı. Demirören de bir başka formül bulmak zorunda. Bu formülü kongrede söylemeli ki şimdilik ona karşı olan kulüpler de kendisine oy verebilsin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder