Spor Yıldırım fena terledi

Yıldırım fena terledi

Paylaş
Yıldırım fena terledi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dünkü Mali Genel Kurul'da eleştirildi

Fenerbahçe Kulübü’nün, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurulu gergin geçti. Raporlar hakkında görüşlerini açıklamak için söz alan kongre üyeleri başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluna eleştirilerde bulundu.

Eski yönetici Rahmi Eyüboğlu, şampiyonluğun kaçırıldığı Trabzonspor maçından sonra en çok üzülen kişinin başkan Aziz Yıldırım olduğunu düşündüğünü ifade ederek, “Başkan Yıldırım’ın 1998’den sonra seçildiğinde Fenerbahçe’nin çıtasını yükselttiğine inanıyorum. Ancak son 3 senedir Fenerbahçe’ye olan sevgisinden dolayı, Fenerbahçe’ye zarar verdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

BAŞKANIN SÖZÜ TEMİNATTIR

Eski yöneticilerinden Orhan Demirel de Aziz Yıldırım başkanlığı döneminde geride kalan 12 yıllık sürede futbolda elde edilen sportif başarının yeterli olmadığını savundu. Fenerbahçe Kulübü’nün eski yöneticisi Işık Eyigüngör de yaptığı konuşmada, üstü kapalı olarak yönetime mesaj gönderdi: “Son kongrede sizden üyeler bir taahhüt beklemediği halde 3 yıl üst üste şampiyonluk sözünü verdiniz, ama maalesef birinci yılda bu sözü gerçekleştiremediniz. Fenerbahçe gibi büyük kulüpler gelenekleriyle idare edilirler. Başkanların verdikleri sözler kongre üyeleri için birer teminattır. Sizde ve arkadaşlarınızda uzun başkanlık dönemi mental yorgunluk yapmış olabilir. Bu da hata oranını artırır.” Üyelerden Lütfi Tomuş ise kulübün futbol şubesi dışında başarılı bir dönem geçirdiğini belirterek, “Futboldaki başarısızlığın sebebi nedir. Yönetim bunun hesabını önüne koyup yapmalıdır” dedi.

Üyelerden Turhan Kerimoğlu da bütçede sapma olduğunu, ancak bunun bilançoda yer almadığını savunurken, “Başkan şampiyonluk sözü verdi. İnsan bir söz verdiği zaman bunun arkasında durur. Söz tutulamazsa ne yapılması gerektiğinde tereddüt etmez. Söz bir farzdır. Dünyada var olan her nesnenin bir ömrü ve kullanım süresi vardır. Süre bittiği zaman varlık da biter” şeklindeki ifadelerle konuşmasını tamamladı.

Günün en çarpıcı konuşmalarından birini de eski yönetici Hakan Bilal Kutlualp yaptı. Sarı- Lacivertli kulübün köklü değişikliklere ihtiyacı olduğunu dile getiren Kutlualp, “Kimse sayın başkandan sahaya çıkıp golü atmasını beklememiştir tabii ki. Fakat o golü atacak futbolcuyu kulübe kazandırmasını beklemiştir. Fenerbahçe’nin büyüklüğü rakiplerimizi rencide etmek için değil, Fenerbahçe’ye saygı duyulmak için hissettirilmelidir. Taraftarından aldığı güçle sakin, kararlı ve vakur bir şekilde haklarını tabii ki savunmalıdır. Türkiye’nin kulübü yedi düvelle kavgalı olamaz. Fenerbahçe’nin gücü, Fenerbahçe ile kavga etmeye niyetlenenleri caydırıcı olabilmelidir. Fenerbahçe yeniden tüm Türkiye’nin sempatisini ve hayranlığını kazanmalıdır. Çünkü Fenerbahçe Türkiye’dir, Türkiye Fenerbahçe’dir” şeklinde konuştu.

Tüm bu eleştirilere cevap vermek için kürsüye gelen Başkan Aziz Yıldırım da çarpıcı sözler sarf etti. Bir taraftarın kendisine gönderdiği mailde Aziz Yıldırım, Ali Şen, Metin Aşık, Emin Cankurtaran dönemlerinin hep kavgacı olduğunu belirttiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: “Fenerbahçe’nin başına bir bayan sanatçının ismini vererek, onu getirelim herkes sevsin, seyretsin diyor. Tabii ki kulübün menfaatlerini korumak için konuşacağız. Güçlü olmanın karşılığı sevilmemektir, bu kadar basittir. 2009 yılı faaliyet raporunda yazdık. Yarıştığımız her branşta finalin adı daima Fenerbahçe’dir. Değişen tek şey rakiplerimizdir. Biz hep varız. Bunu yarattık. 12 senede ben ve arkadaşlarım bunu yarattık. Bundan da övünüyoruz. Seneye de söylüyorum. Kız basketbol, erkek voleybol, erkek basketbol ve Fenerbahçe Acıbadem bayan voleybol takımları final-four oynayacaklardır.

Korkmadan söylüyorum. Bir yıl sonra burada hesabını vereceğim. Futbol takımı için de aynı şeyi tekrar ediyorum, söylüyorum. Diyorlar ki Aziz Yıldırım 1.5 milyar doları harcadı. Doğduğumuz günden bu yana bütün paraları harcamasam biriktirsem, herhalde ölürken, Sayın Ali Koç kusura bakmayın, Vehbi Koç’tan zengin olurdum. Böyle bir zihniyet olabilir mi? Değerleri yaratacaksınız, karşılığında da yatırımlar yapacaksınız. Sizin karşınıza hiçbir yatırım yapmadan gelseydim o zaman ne derseniz haklısınız. Burası artık bir kurumdur. Nasıl sen şirketinde çalışıyorsan, ben nasıl çalışıyorsam burası da buna tabi. 1998’den önce ne vardı. Paralı başkanlığa son diyorduk. 80 milyon doları ben ve arkadaşlarım cebimden verirsem, beni gönder bakalım gönderebilirsen. Beni gönderebilir misin? Gönderemezsin. Tehlike nedir, eğer borcu ödeyecek kaynakların yoksa o zaman tehlikedir. 80 milyon dolar Fenerbahçe için çok düşük bir paradır” şeklinde konuştu.

Aziz Yıldırım, başkanlığı bıraktığı gün kulübe sattığı 8 villayı, ödenen bedelleri iade ederek geri alacağını açıkladı. Konuyla ilgili olarak Yıldırım, “Yalnız gelen yönetim de Fenerbahçe Kulübü’ne 8 tane villa almayı taahhüt edecek. Gelen yönetim 8 villayı alırsa, hibe ederse ben de hibe edeceğim. Hodri meydan” diye konuştu.

Aziz Yıldırım, konuşmasının son bölümünde Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak kaçırdıkları şampiyonluğa değinerek, şöyle konuştu: “Sözler veriyor, bazen yerine getiremiyoruz. O gün bir tane gol atsaydılar ertesi gün aynı sözler söylenebilecek miydi? Ben de kızmak istiyorum, başkanım. Ben de üzülüyorum. Neler yaşadığımızı bilmiyorlar mı? Eğer parayla satın alma değeri olsaydı herhalde ben pazar günü satın alırdım. Kötü anlamda değil, bu açıklamadan başka bir şeyler çıkarmasınlar. Alex vurdu olmadı, Mehmet vurdu olmadı. Bilmem kim vurdu olmadı, kaleci yattı yere ayağına çarptı çıktı, ama seneye inşallah bunları aşacağız.”

2

Haberin Devamı