Spor Yıldırım: Golü ben mi atacaktım?

Yıldırım: Golü ben mi atacaktım?

Paylaş
Yıldırım: Golü ben mi atacaktım?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım kaçan şampiyonluk için “Trabzon maçında 15 pozisyonumuz var. Tribünden inip golü ben mi atacaktım. İkincilik başarı” dedi

Şampiyonluğu son hafta Bursaspor’a kaptıran Fenerbahçe’de, Başkan Aziz Yıldırım şoku üzerlerinden attıklarını, hafta sonunda yapılacak Mali Genel Kurul’dan sonra takımla ilgili çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Yıldırım, Lig Tv’deki röportajında, teknik direktör Christoph Daum ile yolları ayırma ya da ayırmama konusunda bir karar vermediklerini dile getirerek, “Şu anda dinleniyoruz. Yaşadığımız üzüntünün üstünden zaman geçmesini bekliyoruz.

Bu şoku atlattık, atlatamasak bugün burada olmayız. Bizler dirayetli insanlarız, her şeyden önce yönetim olarak ve ben şahsım, dirayetliyiz, lider vasıflı insanlarız. Bunları çabuk atlatırız, önemli olan kaybetmek değil, yeniden kazanabilmek. Yeniden kazanmak için yola çıktık” diye konuştu.

"GEREKEN NEYSE YAPARIZ"

Yıldırım, “Taraftar gelecek sezon iyi takım bekliyor” denilmesi üzerine, “Ben ve benden önceki yönetim ya da başkanlar hiçbir zaman kötü takım yapma amacıyla sezona başlamamıştır. Biz de gereken neyse yaparız, ama bizim takımımız iyi takım.

Son maçta 15 pozisyon var. Fenerbahçe sezon boyunca son maçta oynadığı gibi oynadı mı, hayır. Kimseye kızabiliyor muyuz, hayır. O akşam biz, ikinci golü bulup galip gelseydik, bugün medyanın ya da insanların bize bakışı böyle mi olacaktı? Biz göklerdeydik.

"İKİ FİNAL OYNADIK"

Ben tribünden inip topu elimle içeri mi atacaktım, yönetici ayağıyla içeri mi atacaktı. Herkesin bakış açısının değişmesi lazım.

Başarı nedir? 34 haftanın sonunda, son saniyede kaybetmek, başarı mıdır, başarısızlık mıdır? Bence başarıdır. Başarıda sadece bir tek futbol takımının gelip sonunda kaybetmesi mi faktör. İki final oynadık” yorumunu yaptı.

"10 PUAN FARK ATTIK, BURSA'YI HESAP ETMEDİK"

Yıldırım, sezon öncesinde Beşiktaş ve Galatasaray’ı geçmenin hesaplarını yaptıklarını ve bunu da başardıklarını da sözlerine ekleyip, “Hedefi koyarken, şampiyon olacağız derken, neye göre bunu koyduk.

Beşiktaş ve Galatasaray’a göre söyledik ve ikisiyle de aramızda 10 puan fark var. Biz Bursaspor’u hesap etmedik ki... Bizim hesabımız Beşiktaş ve Galatasaray’dı. Ama kimse bunu dile getirmiyor” dedi.

"TEK BÜYÜK FENERBAHÇE"

“Tek büyük Fenerbahçe” sözünden dönmeyeceğini de vurgulayan Aziz Yıldırım, şöyle konuştu: “Bugün 9 branş 60 küsur takım mücadele ediyor, hepsinde şampiyonluğa oynuyoruz. Bugün basketbolda final oynuyoruz, bütün diğer takımlar Efes Pilsen’i tutuyor.

Voleybolda, Ziraat Bankası’nı tutuyorlar. O zaman tek büyük var... Herkesle mücadele ediyoruz. Yeniden söylüyorum, tek büyük Fenerbahçe. Şampiyon oluruz ya da olmayız o ayrı konu. Bu mücadeleyi gösteriyorum. Kimseyi küçümsemek ya da herhangi bir amaçla bu sözü söylemedim.”

Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisiyle ilgili açıklamalarına Mali Kongre’den sonra yanıt vereceğini dile getirirken, Rüştü ile konuştuklarının doğru olduğunu, bu açıklamaları yapacağını tecrübeli kaleciye daha önceden bildirdiğini de sözlerine ekledi.

Aziz Yıldırım, çok eleştirilen Güiza konusunda da şunları söyledi: “Bu konuda taraftarın ya da benim isteyip istememem önemli değil. Mantıklı olarak oturup karar vermemiz gereken şeyler. Hem maddi, hem de manevi anlamda ne gerekiyorsa onu yapacağız

2

Haberin Devamı