Spor Yıldırım sert çıktı

Yıldırım sert çıktı

Paylaş
Yıldırım sert çıktı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, her türlü eleştiriye açık olduğunu, ancak para konusunda suçlanmaması gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Bizi tenkit ederken, maddi anlamda hiçbir şüpheniz olmasın” diye konuştu

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısı dün Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapıldı. Başkan Aziz Yıldırım, üyelerden Kerim Kerimoğlu’nun mali konulara ilişkin eleştirileri üzerine son bölümde söz aldı. Üyelere kendileriyle ilgili maddi anlamda hiçbir şüpheleri olmaması gerektiğini söyleyen Aziz Yıldırım, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Borç olması normal

“Beni bir tek suçlayamayacağınız şey paradır. Maddi anlamda Fenerbahçe’ye zarar veren veya bununla ilgili bir şey olduysa bu konular arkasında bir şey bulamazsınız. Bulabileceğiniz en ufak bir şey olursa, o zaman zaten biz burada olmayız. Biz, bir maça bilet alıp giren insanlarız. Bütçe şöyle olmuş, deftere böyle yazılmış... Bunları ben değiştirmedim. Ben geldiğim zaman ne varsa aynı şeyler devam ediyor. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün borcu vardır, olacaktır. Borç olmadan da büyüme şansı yoktur.”

Kocaman’a güveniyoruz

Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, yönetim kurulu olarak sorumluluklarını yerine getirme adına gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Christoph Daum ile olan sözleşmelerini karşılıklı feshettikten sonra futbol takımı teknik direktörlüğüne getirdikleri Aykut Kocaman’ın başarılı olacağına yürekten inandıklarını kaydeden Özdemir, “Sayın Aykut Kocaman kamp ve transfer çalışmalarına başlamıştır. Kamp çalışmaları olumlu geçmiştir. Çeşitli takımlarla hazırlık maçları oynayan takımımız son olarak Galatasaray’ı 76 dakika 10 kişi oynamasına rağmen 1-0 yenerek kupayı müzemize götürmüş bulunmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Borç 189 milyon

Fenerbahçe’de Denetleme Kurulu raporu açıklandı. Kulübün 30 Haziran 2010 tarihine kadar tahakkuk eden borç toplamının 189 milyon 320 bin 818 lira olduğu belirtildi. Geçmiş yıllardaki kar payı gelirleri dikkate alındığında, 2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Sportif A.Ş’den her yıl için ortalama 108.3 milyon lira kar payı beklentisi olduğu kaydedildi.