Gündem 'Yıldırım'dan Büyükanıt'a 3 Rus'

'Yıldırım'dan Büyükanıt'a 3 Rus'

Paylaş
'Yıldırım'dan Büyükanıt'a 3 Rus'

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde casusuluk iddiasıyla hazırlanan "Askeri Casusluk ve Şantaj" davasının iddianamesinde şok bilgiler yer aldı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde casusuluk iddiasıyla hazırlanan "Askeri Casusluk ve Şantaj" davasının İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamesinde çarpıcı bilgiler yer aldı.

28 ek delil klasöründe yer verilen "çok gizli belgeleri" adli emanete teslim eden savcı Fikret Seçen'in sanıklardan Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'nda Proje Subayı olarak görev yapan Tamer Çetin'e ilginç sorular yönelttiği ortaya çıktı.

Savcı Seçen, Çetin'e emekli albay İbrahim Sezer'den ele geçirildiği öne sürülen 20 subaya ait istihbarat notlarını içeren flashbellek içerisinde "İtalyan İşi/The İtalian Job/İtalyan Amada" adlı klasördeki belgeyi gösterdi.

'VİDEOYA DA ÇEKMİŞ'

Klasörde eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt için "Aziz Yıldırım ona 3 Rus (kadın) verdi. Sonra videoya çekmiş. Şimdi de ağzını açmıyor demiş" şeklinde yazılar olduğu belirtildi.

Habertürk'te yer alan habere göre klasörde Çetin'in, 'Ergenekon'da tutuklu arkadaşlar için para toplayalım' diye devre arkadaşlarına mail gönderdiği de yer alıyor.

Habertürk