Eğitim - Kariyer Yıldız Koleji eTwinning’e beş projeye dahil edildi

Yıldız Koleji eTwinning’e beş projeye dahil edildi

Paylaş
Yıldız Koleji eTwinning’e beş projeye dahil edildi

54’üncü kuluş yılını kutlayacak olan Yıldız Koleji, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan eTwinning’e bu yıl beş projeye dahil edildi

eTwinning, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa’da okul işbirliğini teşvik ediyor.

Öğrenciler bu projelerle başka ülkelerden akranları ile iletişim kurarak, farklı kültürleri tanıma, yabancı dilde iletişim kurabilme, web teknolojilerini eğitim amacıyla kullanabilme, proje bazlı grup çalışma yetilerini artırma konularında büyük başarı gösteriyor.

Olimpiyatlara hazırlanıyorlar

Kurum ayrıca dünya genelinde, 35’i aşkın ülkede, 20 yıldan bu yana uygulanmakta olan MindLab Eğitim Metodu’nu da ilkokul programına dahil etti. MindLab düşünce oyunlarını kullanarak çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve etik becerilerini ve buna bağlı olarak da yaşam becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir eğitim metod.

MindLab Metodu’nda eğitim aracı olarak, pedagoglar tarafından geliştirilmiş 300’ü aşkın “Düşünce Oyunu” kullanılıyor. Metodun temelinde, en etkin öğrenme yolunun, yaşayarak, sorgulayarak ve tecrübe ederek sağlanabileceği gerçeği yatıyor.

Öğrencilerin anlık karar verme yetileri, stratejik düşünme ve planlama yetenekleri, takım çalışması ve dayanışmaya yatkınlık gibi konularda yıllık plan dahilinde eğitim alan öğrenciler 4. Sınıftan itibaren Uluslararası Mindlab Olimpiyatları’na hazırlanıyorlar.

İlkokul tüm sınıflarda uygulanan metodun gelecek yıldan itibaren ortaokul sınıflarında da uygulanması planlanıyor.

Haberin Devamı