Gündem Yıldız Teknik'te gerginlik sürüyor

Yıldız Teknik'te gerginlik sürüyor

Paylaş
Yıldız Teknik'te gerginlik sürüyor

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde türban karşıtı afiş asan öğrencilerin protestosuyla başlayan gerginlik sürüyor

Bir grup öğrenci bugün öğlen saatlerinde “Üniversitenin ve bilimin özgürlüğü için gericilerin ve polisin şiddetine boyun eğmeyeceğiz” pankartı ile basın açıklaması yaptı.

“AKP’ye meydan okuyoruz”, “Özgürlük istiyoruz” diye dövizler taşıyan topluluk, “YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek”, “AKP defol, üniversiteler bizimdir” diye slogan attı.

YILDIZ TEKNİK'TE TÜRBAN ARBEDESİ

Basın açıklamasını okuyan Aslı Türkmen, “Gericiliğe ve polise dün ve önceki gün yaşananlarda olduğu gibi boyun eğmiyoruz. Bir yandan türban, iktidar gücü kullanılarak üniversitelere serbest bırakılıyor, diğer yandan polis üniversitelere iyice yerleştiriliyor.

Eşitlik, deyip paralı eğitimi dayatanlarla, özgürlük deyip üniversiteye polisi sokanlarla, türbanı savunanların bir olduğunu biliyoruz. AKP’nin ileri demokrasi süreci diye tarif ettiği şu günlerde hâlâ üniversitelerin üzerinde sabit ama gün geçtikçe kararan bir kara bulut gibi duran YÖK’ü kaldırmaya, AKP’ye meydan okumaya 6 Kasım’da Ankara’ya gidiyoruz” dedi.

Basın açıklamasından sonra bir grup öğrenci, kimlik göstermeden, kampüse girmek istedi. Bu sırada özel güvenlik ile kısa süre gerginlik yaşandı. Arkadaşlarının müdahale etmesi üzerine, gerginlik büyümedi. Bu arada kampüste çevik kuvvet gücünün artırıldığı dikkat çekti.

Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL (DHA)