Gündem Yıldız Teknik'te korkutan patlama!

Yıldız Teknik'te korkutan patlama!

Paylaş
Yıldız Teknik'te korkutan patlama!

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü içinde bulunan Teknopark binasında, sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamanın doğalgaz borusundan sızan gazın birikip sıkışmasından kaynaklandığı belirtildi

Kampüs içerisinde ileri teknoloji ve Ar-Ge (Araştırma Geliştirme) çalışmaları yapmak için kurulan Teknopark binasında saat 05.45 sıralarında bir patlama Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamada binanın giriş katında bulunan restoran ve üst katlardaki bürolarda hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

Çökmelerin olduğu ve camların kırıldığı gözlenen binaya giriş ve çıkışlar yasaklandı. Patlamanın ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. İGDAŞ ekipleri de doğalgazı kesti.

'ÖLEN YA DA YARALANAN YOK'

Patlamayla ilgili Yıldız Teknik Üniversitesi'nden yazılı açıklama da yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi: "Üniversitemiz Davutpaşa Kampüsü’ndeki Teknopark alanındaki bir restoranda sabah saat 05.30 sıralarında doğalgaz kaçağı kaynaklı bir patlama meydana gelmiştir. Yapılan ilk incelemede, patlama alanının hemen yanındaki inşaatın temel çalışması sırasında çöken beton bloğun doğalgaz borusunu kırdığı, borundan sızan gazın restoranın içine dolduğu ve sıkışan gazın ise patladığı anlaşılmıştır. Kaza sonucu yaşanan patlamada maddi hasar meydana gelmiş, ölen ya da yaralanan olmamıştır. Olay yerinde incelemeler devam etmekte olup, sivil giriş ve çıkışı durdurulmuştur. Patlama gerçekleşen bölümün, öğrencilerin bulunduğu bölümle hiçbir ilgisi yoktur."

Haberin Devamı

DHA