Ferhan Kaya Poroy Yılın en güzel kararı
HABERİ PAYLAŞ

Yılın en güzel kararı

2010 yılı tüm zorluklarıyla biterken kendimce bir değerlendirme yaptım. Tüm aileyi kapsayacak şekilde “Bu yılın en iyi işi neydi acaba?” diye düşündüm. Bulmam çok zor olmadı. Çünkü sabah kahvaltıları, akşam yemekleri ve sinema keyfi dışında tüm aileyi toplayan, herkesin severek yaptığı tek bir aktivite vardı: Spora gitmek. Bu sayede gereksiz alışveriş merkezi gezilerimiz azaldığı gibi, çocukları sürekli tenis dersinden jimnastiğe, oradan yüzme havuzuna taşıma ve orada onları boş boş bekleme işkencesinden de kurtulmuş olduk.

Haberin Devamı

Şimdi cumartesi ve pazar gününün 2 saatlik programı belli: Spora gidilecek. Ailece üye olduğumuz MyClub, spor salonları hakkındaki fikrimi değiştirdi. Ataşehir’deki bu dev spor tesisinde her yaş grubunun ilgisini çekecek bir aktivite var çünkü. Ben pilates takılırken Kayhan koşu bandında, çocuklar da jimnastik dersinde... Ardından hem spor hem aile boyu keyif için kapalı yüzme havuzu.

Çıkışta da sauna, duş, karışık meyve kokteyli. Bu kadar aktivite sonrası yorgunluk değil de müthiş bir enerji ve mutluluk hissine sahip olmanız da cabası... Benim hissettiklerim bu. Bir de işin bilimsel boyutu var:

- Çocuklarda spor yapmak, hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden hem de iyi bir kişilik gelişimi ve ruh sağlığı bakımından çok yararlı.

- Çocuk spor ile çevresini tanır, iletişim kurar, kendine güveni artar.

- Psikolojik açıdan da kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya güdülenebilmeyi öğrenir.

- Araştırmalar, spor yapan çocukların yapmayanlara oranla daha iyi beslendiklerini, şiddete daha az başvurduklarını, insan ilişkilerinde daha başarılı olduklarını gösteriyor.

- Spor yapmayan ve dengesiz beslenen çocukların sağlıklı bir gelişim süreci geçirmeleri zor. Üstelik bu hata, çağımızın hastalığı obeziteyi de tetikliyor.

- Araştırmalara göre, okul çağındaki çocuklara düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırıldığı taktirde bu ilerki yıllarda da sürüyor. İlerde düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmak oldukça zor. Bu nedenle sağlıklı olmanın en önemli koşullarından biri spor.

Haberin Devamı

- Küçük yaşlarda yapılan spor sayesinde kişinin potansiyelinin en üst noktasına erişmesi mümkün. Unutulmaması gereken, spordan en yüksek verimi elde etmek için düzenli olarak yapılması.

SPOR YAPMANIN;

- Vücudun kontrolü ve fiziksel yeteneklerin gelişiminde,

- Hareket kabiliyetini anlama ve değerlendirmede,

- Aktif yaşam stili kazandırmada,

- Entelektüel gelişime katkı sağlamada,

- Kendine güveni arttırmada,

- Yaratıcılığı geliştirmede,

- Obeziteyi önlemede,

- Bağışıklık sistemini güçlendirmede olumlu etkisi var.

(25.12.2010 tarihliCumartesi Postası'ndan alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder