Yaşam Yılın ilk kivi hasadı yapıldı

Yılın ilk kivi hasadı yapıldı

Paylaş
Yılın ilk kivi hasadı yapıldı

Tporikal meyve üretiminin giderek yaygınlaştığı Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yılın ilk kivi hasadı yapıldı

Yaklaşık 12 yıl boyunca İl Genel Meclisi üyeliğinin ardından ilçeye bağlı Çörüş Köyü’nde Mustafa Cılız’ın öncülüğündeki deneme üretimiyle başlayan kivi yetiştiriciliği, ilçede gün geçtikçe artış gösteriyor.

Haberin Devamı

15 dönümlük arazide bu yıl ilk kivi hasadını yapan Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cılız, hasadını yaptığı 15 ton kivinin kilosunun tarlada 1.65 liradan alıcı bulduğunu söyledi. Kivi ağaçlarının bol meyve verdiğini ve bu nedenle ağaçların bazılarında dalların kırıldığını söyleyen Cılız "Gazipaşa kivi üretiminde en ideal bölge. Hasadı da çok bereketli oldu. Ağaçta yaprak kadar kivi var. Tanesi 90 gram geliyor" dedi.

100 DEKAR ALANDA ÜRETİM YAPILIYOR

Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Aslan da Gazipaşa’nın yüksek rakımlarında 100 dekar alanda kivi üretimi yapıldığını söyledi. Gazipaşalı üreticilerin kaliteli kivi ürettiğini ve üretimin her yıl arttığını belirten Aslan, "Bu yıl 200- 250 ton kivi rekoltesi bekliyoruz. Asıl vatanı Güneydoğu Asya olan kivi, kışları ılık yazları sıcak ve bol yağış alan iklim tipini seviyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdem Köse/DHA