Ekonomi Yılın İş İnsanı Ali Sabancı

Yılın İş İnsanı Ali Sabancı

Paylaş
Yılın İş İnsanı Ali Sabancı

Ekonomist'in düzenlediği ve 685 kişinin katıldığı ankette Yılın İş İnsanı Ali Sabancı, Yılın Bürokratı ise geçen yıl olduğu gibi Durmuş Yılmaz seçildi

685 kişi katıldı

Ekonomist dergisi tarafından 20 yıldır düzenlenen geleneksel Yılın İş İnsanları-2009 araştırması sonuçlandı. İş dünyasından 685 kişinin katıldığı oylamada belirlenen Yılın İş İnsanları araştırması sonuçlarına göre Yılın İş İnsanı, Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Başkanı Ali Sabancı seçildi.

Araştırmaya göre Yılın Profesyoneli ödülüne Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv layık görüldü. Yılın Bürokratı ise geçen yıl olduğu gibi yine Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz oldu.

6 kategoride yapıldı

Yapılan ankette, ‘Yılın Girişimcisi’ kategorisinin kadın dalında Çelebi Holding Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz yer aldı. Altı kategoride gerçekleştirilen araştırmada ‘Yılın Erkek Girişimcisi’ de İstanbul Kurtköy’deki VIA/Port’un yatırımcısı ve Bayraktar İnşaat’ın yönetim kurulu üyesi Coşkun Bayraktar oldu.

Bayraktar, merkeze getirdiği outlet konsepti ile büyük beğeni kazanmıştı. Yılın Sivil Toplum Önderi kategorisinde ise TEMA Vakfı Onursal Başkanı Nihat Gökyiğit birinciliği aldı.

Haberin Devamı