Spor Yılın maçı

Yılın maçı

Paylaş
Yılın maçı

Şampiyonluk düğümünü çözmesi beklenen Eskişehirspor-Trabzonspor karşılaşması bu akşam nefesleri kesecek. Bordo-Mavili ekip zorlu 90 dakikaya yılın maçı gözüyle bakıyor. Fırtına'nın yolu bu engelin aşılması halinde çok açık görünüyor.

Yarı final Eskişehir’de!

Son maçını, yani son şampiyon Bursa ile oynadığı karşılaşmayı alamasaydı, Trabzonspor için Eskişehir seyahati hayli sıradanlaşacaktı. Gaziantepspor müsabakasının değeriniyse bu akşamki skor belirleyecek. Tersi: Eğer bu maçtan 3 puan alamazsa, Bursaspor’u yenmiş olmasının da bir anlamı kalmayacak. Kısacası final için, yarı finali aşmak gerek. Bu nedenle Fenerbahçe gibi Trabzon da kazandıkça, bir sonraki her maçı “Yılın maçı” olmaya aday. Tabi ki, şampiyonluk, “Saha dışında” kazanılmayacaksa!
Ergun Ata

Kazanma mecburiyeti...

Çok net bir şekilde söyleyebiliriz ki, Eskişehir maçı Trabzonspor için en zorlu viraj olacak. Kısır skorlarla ama kazanmasını bilerek şampiyonluk hedefine yürüyen Bordo-Mavililer, son maçtaki istek ve mücadelelerini Eskişehir’de de sahaya yansıtırlarsa ibre kesinlikle onlardan yana olur. Es Es ise Fener ve Galatasaray maçlarında orta sahayı rakibe teslim eden görüntüsüne bürünürse bu da liderin işine yarar. Neresinden bakarsanız bakın Trabzonspor’un şampiyonluk özleminin sona ermesi için bugün Eskişehirspor’u yenmesi gerekiyor.
Can Çobanoğlu

Haberin Devamı

Filmin en heyecanlı yeri

En başarılı deplasman takımı, 6 ‘büyük’ maçın 5’ini kazandı, Fener’den sonraki rakibi, son şampiyon Bursa’yı 2 kez devirdi, sezonun en az gol yiyen ekibi... Tüm bunların Trabzon adına anlam kazanması ve filmi çekilebilecek nitelikteki ‘efsanenin uyanışı’ hikayesinde sona varılması, Eskişehir maçına bağlı. Şu sahnede erken oynamak avantaj, Trabzon kazanırsa asıl stresi Fener yapacak. Bu maç genel anlamda sezonun en önemli mücadelesidir ama fikstürü de dikkate alınırsa, 27 yıldır ‘o günü’ bekleyen Trabzonlular için aslında ‘tarihi an’ demektir.
Serhat Demirtaş

(FANATİK)