Ekonomi Yılın otomobili Nissan Leaf oldu

Yılın otomobili Nissan Leaf oldu

Paylaş
Yılın otomobili Nissan Leaf oldu

Elektrikli Nissan Leaf, Avrupa'da 2011 Yılın Otomobili Ödülüne layık görüldü

Nissan tarafından yapılan açıklamada, 23 Avrupa ülkesinden 57 önde gelen otomobil gazetecisinden oluşan jürinin, "dünyada satın alınabilir fiyatlarla" global anlamda pazarlanan ilk sıfır emisyonlu araç olan Leaf’i ödüle değer gördüğü belirtildi.

Leaf’in 40 rakibini geride bırakmayı başararak otomobil sektöründeki en önemli onurun sahibi olduğu dile getirilen açıklamada, yarışmanın 47 yıllık tarihinde ilk kez elektrikli bir aracın ödülü kazandığı bildirildi.

Yılın Otomobili Ödülünün Jüri Başkanı Hakan Matson, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, "Jüri Nissan Leaf’in elektrikli araçlar açısından yeni bir çığır açtığını gösterdi.

NİSSAN LEAF'İN ÖZELLİKLERİ

Açıklamada verilen bilgiye göre, Nissan Leaf gücünü aracın önünde yer alan ve ön tekerlekleri hareket ettiren kompakt bir elektrikli motordan alıyor.

Dalgalı akımlı motor 80 KW güç üretirken 280 Nm’lik bir tork ortaya çıkarıyor, bu da aracı en fazla 145 km/h hıza ulaştırmaya yetiyor.

Söz konusu elektrikli motorun gücü Nissan’ın geliştirmiş olduğu ve 90 KW’ın üzerinde bir çıkış gücü sağlayan katmanlı lityum-iyon pilden geliyor.

Otomobilin menzili iki şarj arasında 175 kilometreyi aşıyor. Bu da şehir içinde otomobil kullanan birçok insan için Nissan Leaf’i oldukça pratik bir seçenek olarak konumlandırıyor.

Haberin Devamı