Siyaset Yılın son resmi görüşmesi KKTC Başbakanıyla
Paylaş
Yılın son resmi görüşmesi KKTC Başbakanıyla

Başbakan Erdoğan 2012'nin son resmi görüşmesini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbaşkanı Küçük'le gerçekleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2012 yılının son resmi görüşmesini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbaşkanı İrsen Küçük’le gerçekleştirdi. Saat 16:00’da yapılacağı duyurulan görüşme 17:00’ye alındı. 16:45’de Üsküdar Kısıklı’daki evinden çıkan Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe’deki ofisine geçti. Erdoğan’ın hemen ardından ofise KKTC Başbakanı Küçük geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Yılın son resmi görüşmesini KKTC Başbakanı İrsen Küçük’le yapan Başbakan Erdoğan yenil yıl mesajı da yayınladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE GÜNDEM BELİRLEYEN BİR ÜLKE OLDU

Başbakanlık Basın Merkezi internet sitesinde yayınlanan mesaj " Yeni umutlar ve heyecanlarla karşıladığımız 2013 yılının ülkemize, aziz milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum" sözleriyle başladı. Türkiye’nin 2012 yılında üstün bir başarı sergilendiğinin vurgulandığı mesajda şu ifadelere yer verildi: Yaptığımız reformlarla, gerçekleştirdiğimiz köklü değişim ve dönüşüm hamleleriyle, içeride ve dışarıda Türkiye’nin itibarını, özgüvenini artırdık; ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda büyük mesafeler kat ettik.

Uzlaşıyı, istişareyi, diyalogu temel alan politikalarımızla, devletle millet arasındaki mesafeleri kaldırdık, milli birliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu güçlendirme yolunda önemli adımlar attık. Anayasadaki köklü değişikliklerle vesayet sistemine büyük oranda son verdik, milli iradenin üzerindeki gölgeleri kaldırdık, milli egemenliğimizi daha da güçlendirdik. Geride bıraktığımız 2012 yılında da, aynı şekilde, ülkemiz ve milletimiz adına büyük başarıları elde ettik, pek çok hayalimizi gerçeğe dönüştürdük, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023 yılındaki hedeflerimiz doğrultusunda kayda değer gelişmeler sağladık.

Şunu iftiharla söyleyebilirim ki, Türkiye, istikrarlı ekonomisi, genç ve üretken nüfusu, güçlü ordusu, ileri demokrasisiyle artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülkedir. Dengelerin değiştiği, yeniden şekillenmenin yaşandığı günümüz dünyasında varlığını ve ağırlığını her geçen gün daha çok hissettiren; tarihin akışını izlemekle kalmayıp, tarihe yön veren bir ülke durumundadır.Türkiye artık geleceğe daha büyük bir güvenle ve inançla bakmaktadır.

Hiç şüphesiz halkımızın özlem duyduğu, hasretini çektiği, hayalini kurduğu Büyük ve Güçlü Türkiye idealine ulaşmak için yapmamız gereken çok daha fazla iş, yürümemiz gereken çok daha fazla yolumuz var.Önümüzdeki dönemde, istikrar ve güvenimizi koruyarak, yatırımlarımızı, hizmetlerimizi artırarak, bugüne kadar elde ettiğimiz başarı ve rekorları yeni başarı ve rekorlarla taçlandıracak; Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız.Toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, demokratikleşme, adalet, temel hak ve özgürlükler alanında ileri seviyeleri, evrensel standartları yansıtan yeni anayasamızı milletimize kazandırmanın gayreti içinde olacağız"

DHA

Haberin Devamı