Dr. Haydar Dümen Yıllar zehir olmasın
HABERİ PAYLAŞ

Yıllar zehir olmasın

Haberin Devamı

Erkekler, ergenlikten beri mastürbasyon yapıyor. Bu doğal ama zamanla alışkanlığa dönüştüğünde sorun çıkıyor. Yıllarca buna alışan bünye kadına uyum sağlayamıyor. Mastürbasyonu dozunda bırakın ve yıllarınız zehir olmadan onunla vedalaşın.

BÖYLE SORU YOK!

Kız arkadaşı odaya girdi

26 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte olurken ev arkadaşı odaya girdi. Utandım. O günden beri sertleşme olmuyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım kız arkadaşıydı. Kazara yorumuna katılmıyorum. Çünkü o gün senin orada olduğunu biliyordu. Niyetinde ne vardı, onu ben de bilmiyorum!!! Niye utandın? “A ne ayıp ne ayıp” diyeceğini mi, senin akrobatlık yaptığını görünce utanacağını mı sandın? Kız kapıyı açınca “Pardon” deyip gitmedi mi? Ya da “Kolay gelsin, ayıp oldu, vallahi ayakta duracak halim yok” diye koltuğa mı ilişti? Sendeki iyimserlik. Ondan fazlası acemilik. Sen şoka girdin, ok yayda gerilmedi. Yay gevşedi, ok düştü.

6 prezervatif takılıyorum

İlişkide ideal süreyi şöyle buluyorum: İlişkiden önce mastürbasyon yapıp soğuk su ile yıkıyor, 6 prezervatifi üst üste takıyorum. Erken boşalma nasıl tedavi edilir?

CEVAP

Yanlış yoldasın okurum. Heyecanının potansiyelini ve o ilk lokmaların tadını boşa harcıyor, kalan kırıntıda lezzet arıyorsun. Soğuk suyla organa “Yetti gayri” dedirtiyor, 6 prezervatif giydirip yola çıkıyorsun. Partnerine de maşallah! Bu işin ruhu ve organın dokusu nerede kaldı? Sonunda iki taraf da hava aldı. Ben nöroloji ve psikiyatri uzmanıyım. Bu konularda yıllarımı harcamışım. Tedavisi süresi gittiğiniz doktora bağlıdır. Size formül bulan uzman da mutlaka bu konuda başarılı olacaktır.

Karım hep isteksiz

29 yaşındayım, 7 yıllık evliyim. Eşim 24 yaşında. 5-6 aydır hiç arzusu yok. Benim aşırı isteğim var. Ona sordum “İstemiyorum” dedi. Ne yapacağım?

CEVAP

Yapacağım bir şey yok okurum. Bugün geldiğiniz yolun hangi sapağa çıkacağını bilmeliydin. Her eş yani kadın tüm canlılar gibi bu konuda duyarlı ve donanımlıdır. Onları soğutan, yoran, bıktıran “Bu muymuş” dedirten erkekler ve kurduğunuz düzendir. Her ikiniz de yaş olarak cinselliğin doruklarındasınız. Eşini yordun, bencil davrandın. Cinselliğin pırlanta yaşlarda sen aşırı davul çalmada, eşin de kaçarak kurtulmada zikzak yapıyorsunuz. Bu nedenle ortada buluşamıyorsunuz. Pusulası sizde, havan sizde, top sizde, dinlerseniz bu birkaç söz de bizde.

Neden kan gelmedi?

27 yaşındayım, 1 aylık evliyim. Cinsel organımın boyu 12 santim. İlk gece eşimden kan gelmedi. Bir de ilişkiden sonra spermler eşimin cinsel organından geri geliyor,
neden?

CEVAP

Değerli okurum, doğalı ve normali budur. Vajinanın bitimi kapalıdır. Orada rahim boynu var. Yani meni içerilere akmaz. Sadece spermler yumurtayı döllemeye gider. Eşinin zarı esnekti, bu onun doğal yapısı. Geriye keyifle birlikte olmak kalıyor.

Adet zamanı değildi

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Adet zamanı olmadığı halde kanama oldu. Bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarını incittin, belki de daha ileri gittin. Bu olay hakkında görmeden karar vermek zor. Bu ihtimal yüzde 50 dolaylarındadır, haberin olsun.

1 aydır hareketsiz

18 yaşındayım. Bir aydır penisim hareketsiz ve halsiz. Acaba tedavisi nasıl olacak?

CEVAP

Değerli okurum, rahat bırak. Anlattıkların bir sorun değil ve yaratmayacak da. Zaman içerisinde her şey yoluna girecek. Sadece psikolojini yorma ve dengeli tut.

Zarım yırtılmış mıdır?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. İç çamaşırıma baktığımda bir damla kadar, açık kırmızı kan gördüm. Cinsel organıma asla bir cisim girmedi. Sizce kızlık zarım yırtılmış ya da zedelenmiş olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, bir miktar zedelenme olasılığı var. Bana göre oranı yüzde 30. Bundan sonrası karanlık nokta. Çünkü uzaktan göremiyorum. Bence unut. Eğer zarını korumak istiyorsan onu incitmeyecek biçimde davran. Yani bu sürtünmeleri sürdüreceksen özenli bir teknik kullanın.

Vajinam darmış

25 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla birlikte olmaya karar verdik ama olmadı. Nişanlım vajinamın dar olduğunu söylüyor. Evlenince böyle mi olacak? Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, vajina kasları iradeye bağlı çalışmadığından korku ve heyecandan da kasılıp kapanabilir. Bunun bir adı da vajinismustur. Evleneceksiniz. İlk geceyi problem gibi görmez, heyecansız, sakin 5-10 günlük bir bekleme süresini de göze alırsanız birleşmenin gerçekleşeceğine inanıyorum. Ama 1-2 ay içinde sonuç alınmazsa o zaman tedavilik bir durum var demektir. Bunun da çözümü var.

Nişanlım hamile mi?

Nişanlım 20 yaşında. Geçen gün ilişkiye girdik, adet kanamasına iki gün vardı. 2 gecede 3 kez ilişkiye girdik. 3’ünde de içine boşaldım. Üzerinden 4 gün geçti, adet görmedi. Hamilelik ihtimali nedir?

CEVAP

Değerli okurum, hamilelik ihtimali çok zayıf.

Mastürbasyonun ileride zararı olur mu?

19 yaşındayım. Aşırı mastürbasyon yapıyorum. Bir gün yapmasam penisim en küçük bir şeyde ereksiyon oluyor. Bunun bana ileride zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, şimdilik sen her gün yapmaya devam et. Ama günde 3-4’e çıkma. Bu iradenle savaş sürsün. Bazen iraden, bazen coşkuların galip gelecek. Bu yüzden paniğe kapılma.

Meni bulaştı ama...

21 yaşındayım. Tam beraberlik yaşamadık. Kız da bakire. Ama cinsel organıma meni bulaştı. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, bulaşmanın zamanına, yerine göre durum değişir. Ama ihtimal hesabına göre gebe kalma şansı çok zayıf. Özellikle yukarılara bulaşmışsa hemen hiç yok. Hadi bakalım, keyfine bak, işini yap.

Ağrılarım var

22 yaşında kızım. Sevgilimle cinselliği yaşamaya çalışıyoruz ama ağrılarım yüzünden olmuyor. Evlenince sorun olmasın diye doktora gittik. Zarım bozulmamış. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım vajinismus olayı yaşıyorsun. Vajina iradeye bağlı olmayan kaslarla çalışır. Kapısını kapatmışsa, açamazsın. Evlendiğinizde bu sorunu yaşarsanız vajinusmusun çözümü var. Hele bir evlenin bakalım. Gözyaşlarını kesin, ruhunuz ve bedeninizi incitmeden ilişkinize devam edin.

Bekliyorum, olmuyor

Arkadaşlarım rüyalarında ilişkiye girdiklerini anlatıyorlar. Böyle rüyalar görmüyorum. Rüya görürüm diye mastürbasyonu bıraktım ama olmuyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, sen derin uyuyor, onun için rüya görmüyorsun. Beynin cinselliğe karşı da baskı altında. Biraz dokunumazlık kavramları içerisinde eğitilmiş olabilirsin. Biz insanların bünyevi işlerine burnumuzu sokuyoruz ama rüyalara parmağımızı bile uzatamıyoruz. Ne yapalım? Günün birinde senin de rüyalarına birileri girecek. Bekle.

GÜNÜN SÖZÜ

Trene bindiğinizde vagonun koltukları, dizaynı, servisi ve albesini konuşulur beğenilir. Ama hiç kimse lokomotifi düşünmez. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder