Ekonomi Yıllık primi 100 milyon dolar

Yıllık primi 100 milyon dolar

Paylaş
Yıllık primi 100 milyon dolar

Yüksek prim alan bankacıları 'tombul kediler' olarak eleştiren Barack Obama ile dalga geçercesine, Goldman Sachs'ın, CEO'su Lloyd Blankfein'e 100 milyon dolar ödeyeceği ortaya çıktı

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, CEO’su Lloyd Blankfein’e 100 milyon dolar ödemeye hazırlanıyor. Bu da ABD Başkanı Barack Obama’nın bankacılara yapılan yüksek ödemelere karşı olduğunu açıklaması üzerine, ona karşı bir meydan okuma olarak yorumlanıyor.

Haberin Devamı

Davos’ta gerçekleştirilen Dünya Ekonomi Forumu’nda bankacıların İngiliz The Times gazetesine yaptığı açıklamada, Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein’e ve diğer Goldman Sachs’ın üst düzey bankacılarına yüksek ödemeler yapmaya hazırlandığını söylediler.

‘Obama’ya nanik yapıyor’

Goldman Sachs’ın rakibi bir bankacı bu olayı “Lloyd Blankfein, Obama’ya nanik yapıyor” şeklinde yorumladı. Geçen haftalarda ABD Başkanı Barack Obama, bankacılara yapılan yüksek ödemelerle ilgili olarak, “Ben Wall Street’teki bir avuç tombul kediyi (bankacıları) kurtarmak için başkan olmadım. Bankacılar büyük kârlar etmekte ve tiksindirici primler almakla” demişti.

Blankfein, 2007 yılında 67.9 milyon dolarla en yüksek bonusu almıştı. Goldman Sachs, 2007 yılında bir önceki yıla göre 1.8 milyar dolar daha fazla kâr etmişti. 2009 yılında Goldman Sachs’ın kârı 13.39 milyar dolar oldu. Blankfein’in 2008’e göre 2.32 milyar dolar daha fazla kâr ettiği düşünülürse, bu yıl 100 milyon dolar bonus alması olası gözüküyor.

Haberin Devamı

Goldman Sachs, bankanın en çok kazanan 5 çalışanının ücretlerini, gelecek hafta açıklayacağını bildirdi. Blankfein’e yapılacak bu ödemenin ardından bankacılara yapılan ödemelere ilişkin tartışmaların alevlenmesi bekleniyor. Deutsche Bank’ın Başkanı Joseph Ackermann, Davos’taki toplantıda bankacılık ödemeleriyle ilgili olarak kısıtlama getirilmesini savunmuştu. Ancak önceki gece Deutsche Bank’ın üst düzey yöneticilerine milyonlarca euro bonus ödeyeceği ortaya çıktı.

MİLLİYET