Magazin 'Yılmaz Güney'e aşık olabilirdim'

'Yılmaz Güney'e aşık olabilirdim'

Paylaş
'Yılmaz Güney'e aşık olabilirdim'

'Uluslararası Datça Sinema ve Kültür Festivali', onur konuğu Türkan Şoray'ın katılımıyla gösterişli başladı. Açılış kokteylinde konuşan Şoray, Yılmaz Güney'i övdü, “Dünyanın en güzel bakan insanıydı” dedi

Türkan Şoray, tarihi Mehmet Ali Ağa Konağı’nda düzenlenen kokteylde kendisine sorulan sorulara içten cevaplar verdi. - Yılmaz Güney hakkında konuşan Şoray, “Ben ona sinemanın büyücüsü derim. İnanılmaz bir sinema insanıydı. Maalesef, onunla bir filmde çalışamadık. O benim içimde her zaman en büyük acıdır. Onun kadar etkili, yürekten bakan bir insan görmedim. Yılmaz Güney ile birlikte bir film çevirseydim, herhalde ona aşık olurdum” dedi.

Haberin Devamı

Açılış kokteylinin ardından amfitiyatroda düzenlenen gecede Nükhet Duru konser verdi. Duru, Şoray için ‘Gözler’ adlı şarkıyı söyledi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Şoray, uzun süre ayakta alkışlandı. Sultan her zamanki heyecanıyla, “Bizleri böyle kaynaştıran, olağanüstü mucize sinemadır. Hayatımın en mutlu anları, sevgili seyircilerimin önünde olduğum, sizlerle göz göze, yürek yüreğe olduğum anlardır. Sizden aldığım sevgi ve enerji ile hayata bağlanıyorum” dedi.

Bu noktaya gelmesinde katkıda bulunanlara teşekkür etmek isterken gözleri dolan Şoray, su içmek istedi. Suyunu içtikten sonra konuşmasını sürdürebilen yıldız, “Dünyaya tekrar gelsem herhalde yine sinemacı olurdum” sözüyle konuşmasını tamamladı.

Haberin Devamı

Mehmet Çil/DHA