Siyaset Yılmaz Güney'in kardeşi CHP'den aday
Paylaş
Yılmaz Güney'in kardeşi CHP'den aday

Türk sinemasının 'Çirkin Kral'ı olarak tanınan Yılmaz Güney'in kardeşi 58 yaşındaki Yaşar Pütün, CHP milletvekili aday adayı oldu

Adana’da müteahhitlik yapan 3 çocuk babası Yaşar Pütün, aday adaylığını CHP Genel Merkezi’ne yaptığını belirterek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan göç edenlerin yoğun olduğu bir kentte aday gösterilmek istediğini söyledi.

Yılmaz Güney’in kardeşi olarak oy potansiyeli olduğunu savunan Pütün, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, genel başkan olduktan sonra CHP’ye ilgisinin arttığını, milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğini belirtti.

Yaşar Pütün, "Eğer aday gösterilir ve seçilirsem, ülkenin sorunları konusunda çalışma yapacağım. Demokrasi, hukuk, insan hakları ve güneydoğudaki sorunlar için uğraş vereceğim" dedi.

Türk siyasetine katkısı olacağına inandığını belirten Pütün, şöyle devam etti: "Yılmaz Güney yaşasa, şimdiki Türkiye’nin siyasi şekli böyle olmazdı. Yılmaz Güney gibi düşünenlerin sayısı fazla olacaktı.

Böylelikle Ak Parti’nin iktidar olması ortadan kalkardı. Değişen Türkiye’de Yılmaz Güney’in katkısı çok fazla olurdu. Bu ülkede bir Yılmaz Güney misyonu var. Bir ailenin anası babası ölmüştür, evinin duvarında fotoğrafı yoktur.

Ancak ülke insanının evinde 1 veya 2 tane Yılmaz Güney fotoğrafı vardır. Evinde birkaç filmi vardır. Bu anlamda Yılmaz Güney’in kardeşi olarak CHP’ye katkım olacaktır."

Murat KİBRİTOĞLU/DHA

Haberin Devamı