Gündem Yine asker uğurlama kazası!

Yine asker uğurlama kazası!

Paylaş
Yine asker uğurlama kazası!

Beşiktaş TEM'de, asker uğurlama konvoyu zincirleme kazaya neden oldu: 5 yaralı

Beşiktaş TEM'de, asker uğurlama konvoyunun yavaşlattığı trafikte, önünde seyreden yolcu otobüsü ve bir otomobilin hızlarını azalttığını fark edemeyen cip sürücüsü zincirleme kazaya neden oldu. Kazada 5 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, Levent-TEM Bağlantı Yolu Beşiktaş Belediyesi Çilekli Spor Tesisleri karşısında saat 02.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametine seyreden İstanbul - Balıkesir seferi yapan 16 KK 664 plakalı yolcu otobüsü ile Murat Muhammet Peker'in kullandığı 34 DE 4971 plakalı otomobil, asker uğurlaması yapan bir konvoyun yola girmesi nedeniyle yavaşlayan trafikte hızlarını azalttı.

Yavaşlayan araçları fark edemeyen Orhan Karabayır'ın kullandığı 34 EK 7575 plakalı cip, önce Peker'in kullandığı otomobile ardından da yolcu otobüsüne arkadan çarptı. Cipin hızlı bir şekilde arkadan geldiğini gören ve yol kenarına kaçmaya çalışan Murat Muhammet Peker'in kullandığı otomobil, otobüsle cip arasında son anda kalmaktan kurtuldu.

Çarpmanın etkisiyle otomobil, yol kenarına savruldu. Otomobilde bulunan Filiz Ertaş, Ayşegül Ertaş, Mahmut Ellialtı ile sürücü Murat Muhammet Peker kazada yaralandı. Cipin sürücüsü Orhan Karabayır da hafif şekilde yaralandı. Durumları daha ciddi olan Filiz Ertaş, Ayşegül Ertaş ve Mahmut Ellialtı olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.

Haberin Devamı

ÇOK HIZLIYDI

Cip sürücüsünün alkollü olduğunu ileri süren otomobil sürücüsü Peker "Uğurlama töreni nedeniyle yavaş ilerleyen trafikte, cip, çok hızlı geliyordu. Yol kenarındaki boşluğa kaçmaya çalıştım. Arkayı kurtaramadım. Emniyet kemerimiz takılı olduğu için camdan fırlamaktan kurtulduk". diye konuştu.

İstanbul - Balıkesir seferi yapan otobüsün yolcuları da olay yerine gelen bir başka otobüs ile yoluna devam etti. Hafif yaralı cip sürücüsü Karabayır, ambulansta yapılan ilk müdahalesinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Uğur ALAATTİNOĞLU İSTANBUL DHA