Bilim - Teknoloji Yine "ayar verdiler!"
Paylaş
Yine "ayar verdiler!"

Chat uygulamaları da, bu ülkedeki baskıcı kanunlarının son kurbanı olmaktan kaçamadı!

Çin hükümeti, vatandaşların "kanunlara uyduğu ve sosyalist sistemi koruduğu"ndan emin olmak adına mesajlaşma hizmetleri üzerindeki kontrolünü arttırıyor. York Times'ın haberine göre, aynı bir zamanlar Google+'da olduğu gibi, halka açık olan hesaplarda gerçek isim kullanmak zorunlu bir hale geliyor. Ayrıca, kullanıcıların polise bilgi verme konusunda yardımcı olacaklarına ve güncel haberler ile politik haberler hakkında hükümet izni olmadan yayın yapmayacaklarına dair bir anlaşma imzalamaları gerekiyor.

Söylenene göre, bu yeni kurallar özellikle WeChat adlı popüler uygulamayı hedef almakta. Yakın zamanda Tencent'in 400'ün üstünde hesabı temizlediği düşünülür ise, bu söylenti o kadar da şaşırtıcı olmuyor. York Times'ın söylediğine göre, Tencent'ten gelen bir açıklama, geliştiriciler söylentilerin yayılmalarına karşı bir sistemi uygulamaya yerleştirmiş durumdalar. Aynı zamanda "telif hakkı ihlaline, tacize, spam'a veya 'ülke kanunlarına ve sosyal kurallarına aykırı herhangi bir şeye karşı" harekete geçilmesi de planlanıyor.

Çin'in bu düzenlemeleri nasıl sağlayacağı halen tam olarak belli değil. Sosyal medya çalışanlarından birinin ise "sadece hükümetin güvende hissetmesini sağlamamız gerekiyor" dediği söylenmekte...

Resimlerle: İnternet gerektirmeyen Navigasyon uygulamaları

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı