Gündem Yine Basın Ekspres, yine felaket

Yine Basın Ekspres, yine felaket

Paylaş
Yine Basın Ekspres, yine felaket

2009 yılında büyük bir sel felaketi yaşayan İstanbul'da bugün de benzer görüntüler oluştu

İstanbul'da aniden bastıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Avrupa yakasında öğle saatlerinde bir anda yağmur bulutları ortaya çıktı. Dakikalar içinde hava karardı ve gök gürültüsüyle birlikte yağmur yağmaya başladı.

AYAMAMA DERESİ YİNE TAŞTI

Aniden başlayan sağanak yağmur su baskınlarına neden olurken Güneşli Basın Ekspres yolunda Ayamama deresinin taşması nedeniyle su baskını nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Araçlardan bazılara su dolu yolda kalan araçlar itfaiye tarafından çekildi.

EV VE İŞYERLERİ SU ALTINDA

İkitelli Atatürk Mahallesi'nde de Ayamama deresinin kolunun taşması sonucu birçok ev ve işyeri su altında kaldı. Vatandaşlar yetkililere tepkilerini dile getirdi. 2 yıl önceki selde evinde büyük zarar oluştuğunu belirten Erhan Altıntaş, "Eşyalarımı yeniledim ancak tekrar eşyalarım gitti. Hala taksitlerimi ödüyorum. Bana kim yardım edecek" diye konuştu.

>>> İŞTE 2009'DAKİ FELAKET

>>> YAĞMA BİLE OLMUŞTU


Diğer bölgelerde ise özellikle Topkapı, Fatih, Bayrampaşa ve Mecidiyeköy çevresinde etkili olan sağanak yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Özellikle Topkapı civarında yollar göle döndü, rögarlar taştı.

Haberin Devamı

Yine Basın Ekspres, yine felaket

Şehrin çeşitli noktalarında birbirinden farklı zamanlarda etkili olan sağanak yağmur yüzünden trafikte tıkanmalar yaşandı. Sürpriz yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar üst geçitlerin altına ve otobüs duraklarına sığındı.

METEOROLOJİDEN UYARI

Devlet Meteoroloji İşleri de Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Kars ve Ardahan), Doğu Akdeniz (Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay), Kayseri, Sivas ve Konya çevreleri ile İstanbul’un Avrupa yakasında şiddetli sağanak yağmur uyarısı yaptı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5588","5588","201106","5588-2.jpg");