Gündem Yine bir koya kondu

Yine bir koya kondu

Paylaş
Yine bir koya kondu

Kahraman Sadıkoğlu'nun dubleks ev şeklindeki 'My Fantasy' adlı denizkondusu bu kez de Marmaris'in İnceburun koyuna demir atarak ortalığı karıştırdı

BELGE ALACAKTI

Haberin Devamı

Armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun 800 metrekarelik dubleks ev şeklindeki ‘My Fantasy’ adlı yüzer evi, Göcek ve Dalaman koylarında yıllarca kaldıktan sonra yasal şartları yerine getirmediği için bölgeden çıkartılmıştı.

Geçen sene Marmaris Turunç’un Kumlubük koyuna demirleyen ‘My Fantasy’, çevrecilerin tepkisi üzerine Denize Elverişlilik Belgesi’ni almak için özel bir marinaya çekilmişti.

KAYMAKAM PEŞİNDE

‘My Fantasy’, bu kez de balık çiftliklerinden arındırılan Bozburun’un Söğüt köyüne bağlı İnceburun koyuna demir attı. Bir haftadır koyda olan ‘My Fantasy’, ‘görüntü ve çevre kirliliği yarattığı’ gerekçesiyle çevreciler ile yetkililerin tepkisine yol açtı.

Marmaris Kaymakamı A. Serdar Polat “Oraya nasıl ve hangi yasal çerçevede gittiğini araştırıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘SULARIMIZI TERK ET’

Bozburun Belediye Başkanı CHP’li Cemil Şener de “Gidip bizzat inceleme yaptım. Bana ‘Evrakları tamam’ denince susmak zorunda kaldım” diye konuştu.

Marmaris Çevre ve Turizm Gönülleri Grubu Başkanı Filiz Ersan da “My Fantasy sularımızı bir an önce terk etsin. Binlerce çevreciyle koyu onlara dar ederiz” dedi.

Mustafa SARIİPEK/DHA