Gündem Yine 'itaatsiz Cuma'

Yine 'itaatsiz Cuma'

Paylaş
Yine 'itaatsiz Cuma'

BDP'nin aldığı 'sivil itaatsizlik' eylemleri kapsamında, BDP'liler Van ve Hakkari'de bu hafta da cuma namazını, camiler yerine 'Demokratik Çözüm Çadırı' ve önündeki alanda kıldı

Hakkari’de erkeklerin arkasında kadınar da saf tuttu. Van kent merkezindeki Ahmedi Hani Parkı’nda kurulan ’Demokratik Barış Çadırı’nda ve çevresinde yaklaşık 2 bin, Hakkari’de ise yaklaşık 5 bin kişi cuma namazı için saf tuttu. Çadırda yer bulamayanlar çadırın önündeki alanı doldurdu. Kadınlar da erkeklerin arkasında cuma namazı için saf tuttu.

Cuma hutbesi Kürtçe okunurken ellerin de barış için kalkması istendi. Cuma namazının ardından partililer, daha sonra da ’sivil iteatsizlik’ yürüyüşüne katıldı.

BDP il binası önünde toplanan kalabalık belediye binası önüne kadar yürüdü. Belediye Başkanı Fadıl bedirhanoğlu, İl Başkanı Orhan Koparan ve Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın da aralarında bulunduğu 2 bin kişi, sloganlar atarak Belediye binası önüne kadar yürüdü.

Kalabalığın önende yürüyen ve Öcalan posterlerni taşıyan yüzü poşolu olan bazı kişiler ’Baskılar bizi yıldıramaz’, ’HPG cepheye misillemeye’ sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, teröristlere karşı güvenlikg üçlerinin yaptığı operasyonları eliştirdi.

Behçet DALMAZ/DHA