Gündem Yine 'Kabahat' işlediler

Yine 'Kabahat' işlediler

Paylaş
Yine 'Kabahat' işlediler

Ankara Tunalı Hilmi'de müzik yaptıkları için karakola götürülen ve para cezasına çarptırılan 3 genç dün yine sokaktaydı. Polis aynı anonsu geçti ama bu kez olay yerine 'intikal etmedi'

Lise son sınıf öğrencisi Berk Kemal Pank (17), Oğuzhan Ulucak (17) ve Mehmet Kuran'ın (18) sokak müziği yaptıkları gerekçesiyle para cezasına çaptırılmasına tepki yağdı.

75'ER LİRA CEZA

İsmi olmayan ancak haberin ardından basının 'Grup Kabahat' olarak anmaya başladığı gençlere halk ve basın destek verdi. Şikayet üzerine polis tarafından karakola götürülen ve Kabahatler Kanunu'nun 37 maddesi uyarınca 'başkalarını rahatsız edecek şekilde mal ve hizmet sattıkları' gerekçesiyle 75'er lira para cezasına çarptırılan üç genç, dün Tunalı Hilmi'de sahne aldı.

EMEKLİ NARKOTİKÇİ ŞİKAYET ETMİŞ

'Kabahat' kendilerini görüntüleyen kameralar için müzik yaparken polis telsizinden de yine aynı anons geçti. Haber Merkezi, narkotikten emekli bir polis memurunun Tunalı'da müzik çalıp çevreyi rahatsız kişiler olduğu yönünde ihbarda bulunduğunu belirterek Esat Karakolu'ndan bölgeye ekip sevk etmesini istedi. Esat Karakolu ise bu kez kimseyi göndermedi.

'ŞİKAYET VARSA İŞLEM ŞART'

ÜST düzey bir emniyet yetkilisi ise olayı 'vatandaş şikayeti'ne bağladı. Emniyet yetkilisi, şunları söyledi: 'Tunalı'da müzik yapan müzisyenlerle ilgili sadece bu ay içerisinde 155'e 34 tane şikayet geldi. Polis, işlem yapmak zorunda. Genellikle bankalar ve işyerleri şikayet ediyor. Gözaltı işlemi değil. Gençler karakolda 18 dakika 51 saniye kalmış. Daha önce bir başka müzisyen hakkında dava açıldı.'

AKŞAM

Haberin Devamı