Türkiye (Son Dakika) Yine 'savcı' diye dolandırdılar!

Yine 'savcı' diye dolandırdılar!

Paylaş
Yine 'savcı' diye dolandırdılar!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşanan telefon dolandırıcılığında, kendilerini savcı diye tanıtarak Ahmet Çetinkaya'dan para ve ziynet eşyası isteyen şahıslar, Çetinkaya'nın tam 120 bin TL'sini dolandırdı

ALMANYA’DAN TATİLE GELMİŞTİ

Haberin Devamı

Almanya’da yaşayan fakat Nazilli’ye tatil için gelen Ahmet Çetinkaya’yı (73) arayan kimliği belirsiz şahıslar kendini savcı olarak tanıttı. Önce Çetinkaya’ya parası ve ziynet eşyaları olup olmadığını soran şahıslar, ‘evet’ yanıtını alınca Çetinkaya’ya bir adres vererek paralarını buraya yatırmasını söyledi. Postane çalışanları olayda bir tuhaflık olduğunu sezerek hemen polise haber verdi. Bu arada Çetinkaya’yı durmadan aramaya devam eden şahıslar, Çetinkaya’dan para ve ziynet eşyaları poşetini postane karşısında yer alan çöp kutusunun içine koymasını istedi. Çetinkaya daha sonra içinde 120 bin TL’den fazla para ve ziynet eşyası bulunan poşeti çöpün içine koyarak olay yerinden uzaklaştı. Kimliği belirsiz bir kişinin çöp kutusundan poşeti alarak olay yerinden uzaklaştığını gördüğünü söyleyen mağdur Çetinkaya, 50 yıllık emeğinin 5 dakikada gitmesi üzerine gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

"ÖNCE POSTANE’YE ARDINDAN ÇÖPE BIRAK DEDİLER"

Arayan şahısların önce kendisine hesap numarası vererek parayı postaneye yatırmasını istediklerini söyleyen mağdur Ahmet Çetinkaya, "Şahıslar ardından bana para ve ziynet poşetini çöp kutusuna koymamı söyledi" dedi. Savcıyız diyerek kendisini aradıklarını ifade eden mağdur Çetinkaya, "Bana savcıyız diye telefon ettiler. Bir kuyumcunun soyulduğunu ve soyanları yakalamamız için bize yardım edeceksin dediler. Senin paran ve ziynet eşyan var mı diye bana sordular. Bende var dedim. Bankadan paralarını çek ve ziynet eşyaların ile birlikte bir poşete koyarak evde beklememi söylediler. Ardından aynı kişiler beni telefonla aradı ve bir adres vererek paraları postanede bu adrese yatırmamı istediler. Postane parayı almadı. Yüklü bir miktar para olduğu için bir sakatlık var diye polise telefon ettiler. Bu sırada durmadan beni aramaya devam ettiler. Hemen postanenin karşısında bulunan çöp kutusuna para poşetini koymamı istediler. Bende onları savcı diye düşünerek parayı çöp kutusuna koydum ve köşede beklemeye başladım. Ardından üzerinde çizgili bir göleği bulunan bir kişi parayı aldı gitti. Sonra zaten polisler geldi" dedi.

Haberin Devamı

"ÖMRÜM BOYUNCA BİRİKTİRDİĞİM PARA GİTTİ"

Yaklaşık olarak 120 bin TL dolandırıldığını söyleyen Çetinkaya, gece gündüz demeden çalışarak alın teri ile kazandığı parasının 5 dakikada gitmesi üzerine göz yaşlarına hakim olamadı. Çetinkaya, "Ben Almanya’da bu parayı biriktirmek için gece gündüz demeden çalıştım. Yeri geldi Türkiye’de ailemden uzak kaldım. Çocuklarım ve ailem için çalışıp onlara bir yatırım bırakmak için çabaladım. Fakat tüm emeklerim 5 dakika içinde yok oldu. Bunu yaşamak çok acı bir şey. Bir anlık dalgınlığıma geldi. Ben mağdur oldum. Fakat başkaları mağdur olmasın. Ben savıyım diyerek arayan kişilere inanmasınlar. İnşallah devletimizin polisi suçluları yakalar ve parama geri kavuşurum" diye konuştu.

İHA