Siyaset Yine şok sözler
Paylaş
Yine şok sözler

Hükümete “Anayasa Mahkemesi'nin olası bir iptal kararını dikkate almayın” çağrısı yapan Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can, şok çıkışlarına dün de devam etti

'Ya özür dile ya git’

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can, “Anayasa Mahkemesi Anayasa değişikliğini iptal ederse, Meclis bu kararı yok saysın” diyerek ilginç bir çıkış yapmıştı. Hükümet cephesinde alkışlanan, Anayasa Mahkemesi tarafından “Ya özür dile ya git” diye eleştirilen Osman Can dün bir başka ilginç çıkış daha yaptı.

NTV’de canlı yayına katılan Osman Can “Anayasa Mahkemesi, Anayasa değişikliğini iptal ederse ağır hukuk ihlali ortaya çıkacak. Ve bu ağır hukuk ihlali, aynı zamanda ağır bir Anayasa ihlali olacak” dedi.

‘Kurumlar kaos yaratıyor’

Osman Can şunları söyledi: İptal kararının verilmesi durumunda parlamentonun da bu Anayasa’ya bağlı olması nedeniyle bu Anayasa’yı koruma yemini ettiğini hatırlatıyoruz. Parlamentonun, bu Anayasa’yı gerektiğinde bir mahkemeye karşı korumak durumunda olduğunu ve sorumluluğu bulunduğunu vurguluyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa’yı ihlal ederek alacağı bir iptal kararı zaten kaosun başlangıcıdır, bu bir gerçek. O yüzden Meclis’in kararı yok saymasından doğacak kaostan endişe etmiyorum. Kaosu daima politikadan beklemek doğru değildir, kurumlardan bekleyelim. Her darbe bir kaostur ve bunu Türkiye’de kurumlar yapıyor.

Haberin Devamı